201402 Buffet pastis golden

Anna (Trasto)
Buffet hivern 2014

Pastís "golden" de remolatxa

Ingredients (pel pa de pessic):

  • 200 g de remolatxa crua
  • Suc d'una llimona
  • 2 cullerades de vinagre
  • 125 g de nata fresca o de iogur grec natural
  • 125 g de mantega, a temperatura ambient
  • 200 g de sucre
  • 2 ous mitjans
  • 1 cullerada d'extracte de vainilla o de vainilla en pasta
  • 250 g de farina
  • 1 cullerada de cacau pur en pols natural (el cacau ha de ser natural si voleu que quedi vermell, si feu servir cacau processat quedarà més aviat marronós, però bo igual!)
  • 2 culleradetes de llevat químic

Ingredients (pel farcit i cobertura):

  • 125 g de mantega, a temperatura ambient
  • 250 g de formatge Philadelphia
  • 200 g de sucre glaç

Preparació:

1. Pre-escalfar el forn a 150º

2. Pelar, trossejar i triturar la remolatxa. Un cop la tinguem en trossets petits, afegim el suc de llimona i les dues cullerades de vinagre. Triturem la mescla fins que ens quedi un purè ben fi. 

3. Afegim la nata fresca o el iogur grec i batem fins a obtenir una mescla més o menys homogènia.

4. A part, amb una batedora de varilles, barregem la mantega amb el sucre, fins a aconseguir una mescla cremosa.

5. Afegim a aquesta mescla, els ous, d'un en un. No afegirem el següent fins que l'anterior no s'hagi integrat perfectament.

6. Afegim la barreja de la remolatxa i la nata a la de la mantega amb el sucre i els ous. També afegim l'extracte de vainilla. La mescla resultat pot tenir aspecte d'estar tallada, però és normal.

7. Afegim la farina, el cacau i el llevat i barregem amb una espàtula o una cullera.

8. Posem la mescla resultant en un motlle i fornegem durant uns 20-25 minuts.

9. Un cop tenim el pa de pessic fet i desmotllat cal que li traiem la part superior amb la lira, per a deixar-lo uniforme; així com també, el tallem pel mig. 

Depenent de diàmetre del motlle, amb un sol pa de pessic en tindrem prou per a treure'n la part superior i, a més, fer les dues capes, del mateix gruix, entre les quals posarem el farcit. Si no en tinguéssim prou, caldria fer dos pans de pessic.

10. Un cop fet això, ja podem preparar la cobertura i farcit. En un bol, hem de batre amb les varilles la mantega, amb el formatge i el sucre a màxima velocitat, fins que ens quedi una mescla blanca i suau.

11. Ara ja podem farcir i decorar el pastís.

FaLang translation system by Faboba