201001_Buffet_galetes 201101_Buffet_plats_galetes
Laura Barahona (Sky)
Buffet hivern 2010

Galetes (unes 30):

  • 500gr farina de reposteria
  • 250gr de mantega pomada (pomada vol dir a temperatura ambient). És important que sigui mantega i no margarina. Per estovar la mantega no es pot posar al microones.
  • 125gr de sucre glass
  • 9 cullerades soperes de llet
  • 1 cullereta de postres de aroma (jo vaig fer servir frambuesa però es pot substituir per vainilla, banana, canella, jengibre...)

Tots els ingredients han d’estar a temperatura ambient, es recomanable treure’ls tots la nit abans perquè estiguin tots a la mateixa temperatura.

Primer s’han de barrejar en un bol els ingredients secs (farina i sucre) formar un volcà i afegir al centre la resta d’ingredients. Amassar amb les mans fins aconseguir una massa homogènia. Es fa una bola i s’embolica amb paper transparent i es deixar reposar 30 minuts a la nevera.

Passats els 30 minuts escalfar el forn a 180oC. Treure de la nevera i estirar la massa sobre paper vegetal per evitar que s’enganxi. Retallar amb els motlles per galetes i col·locar a la safata del forn (no cal posar-hi mantega no s’enganxaran). S’ha de col·locar la safata del mig  durant 15 minuts.

Glasé Real

(un cop preparat es pot conservar al buit durant un dia)

  • 300gr de sucre glass tamisat
  • 1 clara d’ou
  • 1 “pizca” de sal
  • 1 cullerada de cafè d'aroma ( en el meu cas vaig fer servir el mateix que a les galetes)

Muntar la clara al punt de neu i afegir el sucre la sal i l’aroma. En cas de no disposar d’aroma es pot fer servir suc de llimona o simplement aigua calenta. Barrejar-ho tot amb les “barilles” del robot de cuina fins que quedi una massa homogènia i separar en per bols i tenyir amb colorants alimentaris.

Per decorar les galetes calen dues menes de glasé: el d’escriptura que és d’una textura mitja que serveix per perfilar els contorns de la galeta i el canvi de colors per evitar que vessi  i per escriure. I el glasé suau que és més fluid i serveix per omplir.

Per aconseguir el glasé suau s’ha d’afegir aigua fins aconseguir que al remenar, quan es deixi la cullera, la pasta tardi 12 segons en estabilitzar-se.  Per el d’escriptura també s’ha d’afegir aigua però menys, ha de ser una textura entre la original i la suau.

Col·locar la pasta d’escriptura en una manga pastelera amb una boquilla del número 2 i la suau en una amb una boquilla del número 3. Primer perfilar la galeta i el dibuix. Deixar assecar un dia i al dia següent omplir el fons, els colors que estiguin en contacte han de fer-se en dies separats per assegurar que no es barregin.

Per fer el dibuix es pot provar primer amb un retolador comestible.

FaLang translation system by Faboba