Autor: Paqui (Nelly-Laika) Nadal 2009
Ingredients:
- PEIX: rap, lluç o mero sense espines (es poden barrejar). La quantitat de peix dependrà de la quantitat de mandonguilles que es vulguin fer
- SIPIA o CALAMAR
- CEBES
- ALLS
- 2 OUS
- FARINA DE GALETA
- SOFREGIT DE TOMAQUET
- BROU DE PEIX
- ESPESSANT MAIZENA
Preparació de les mandonguilles:
- Esmicolar el peix, netejar-lo d'espines i triturar-lo
- Triturar les cebes i els alls
- En un bol barrejar el peix, la ceba, els alls triturats, 2 ous i sal. Remenar bé.
- Afegir la farina de galeta poc a poc; la quantitat que admeti fins que veiem que quedi una pasta consistent
- Farem boletes i les fregirem (l'oli no ha d'estar excessivament calent) i les rossirem.
Preparació de la sipia:
- Netejar la sipia (o calamar) i trossejar-la bén petita
- Fer-la en una paella amb oli i a foc lent fins que quedi tova
Elaboració del plat:
- En una cassola, ajuntar les mandonguilles fregides i la sipia
- Cobrir-ho amb brou de peix i una mica de sofregit de tomàquet
- Deixar que faci xup-xup una estoneta ambel foc molt baix
- Es pot utilitzar un espessant per fer la salsa més consistent