CILINDRE DE XAI ROSTIT AMB HERBES I MEL - Oriol (Trufa) Nadal 2006

INGREDIENTS:

  • 1 COSTELLAR DE XAI TRET DE L’OS.
  • 2 CEBES
  • 1 PASTANAGA
  • 100 GRS DE MEL.
  • UNA MICA DE BRANDY.

ELABORACIÓ:

  1. CAL DEMANAR A LA CARNISERA QUE ENS EL TREGUI DE L’OS DEL COSTELLAR PERÓ SENSE TRENCAR LA PELL
  2. L’EMBOLIQUEM DONANT FORMA DE CILINDRE AMB MOLT DE PAPER TRANSPARENT I A SOBRE D’AQUEST LI POSEM UNES SIS VOLTES DE PAPER D’ ALUMINI.
  3. AGAFEM ELS OSSOS DEL XAI, LES CEBES TALLADES I LA PASTANAGA TALLADA I ELS POSEM AL FORN A ROSTIR AMB UNA MICA DE FARINA.
  4. QUAN ESTIGUI GAIREBÉ ROSTIT LI POSEM A SOBRE EL CILINDRE DE XAI, TIREM APROXIMADAMENT 1 LITRE D’AIGUA A LA SAFATA I HO DEIXEM EL FORN A 180º DURANT UNA HORA.
  5. PASSAT AQUEST TEMPS TREUREM EL CILINDRE I EL DEIXAREM REFREDAR A LA NEVERA.
  6. ELS OSSOS I LA VERDURA JUNTAMENT AMB EL LIQUID QUE QUEDI A LA SAFATA ELS FLAMEJAREM AMB BRANDY I ELS POSAREM EN UN OLLA AMB 1 LITRE MÉS D’AIGUA
  7. HO DEIXAREM COURE AL FOC FINS QUE REDUEIXI FINS LA MEITAT
  8. COLAREM EL CALDO I AFEGIREM LA MEL I UNA MICA D’HERBES COM ROMANÍ, FARIGOLA O HERBES PROVENÇALS.
  9. TREIEM EL CILINDRE DE LA NEVERA I EL DESEMBOLIQUEM
  10. LA GELATINA QUE DEIXARÀ ANAR LA POSEM AL CALDO I EL POSEM A BULLIR UNS DEU MINUTS PER QUE ES BARREGIN TOTS ELS INGREDIENTS.
  11. TALLEM EL CILINDRE EN RODANXES DE UNS TRES DITS PER PERSONA I LI TIRES LA SALSA CALENTA PER SOBRE
  12. HO POSEM AL FORN UNS CINC MINUTS PER QUE LA CARN S’ESCALFI. TAMBÉ PODEM ESCALFAR EL TROS DE CILINDRE AL MICROONES I TIRAR DESPRÉS LA SALSA PER SOBRE BEN CALENTA.
FaLang translation system by Faboba