El fet d'organitzar la ja tradicional prova a Vilallonga de Ter ens permet gaudir una mica de la comarca i els seus esplèndids paissatges.

Aquest any ens hem pres tot el dissabte per a fer turisme. Alguns de nosaltres varem poder pujar divendres a la tarda i fer nit ja al poble, altres van pujar dissabte per després passar la nit allà de cara a la prova de diumenge i alguns, fins i tot, van pujar només per fer l'excursió. Al final varem ser una pila (prop de vint-i-cinc persones i vint gossos) els que ens varem proposar fer una ruta per aquesta zona: un recorregut circular d'uns 10 Kilómetres sortint de Tregurà de dalt, seguint el canal, baixant fins l'ermita del Catllar, travesant la riera en un parell de llocs i tornant a pujar a través d'una roureda. Semblava assequible i prou interessat per a fer-ho sense presses.

Sense matinar, després d'un bon esmorçar i dedicar un temps a preparar uns entrepans amb el bon i pa i embotits de la regió, varem sortir a mig matí. Vàrem invertir una bona estona en completar la ruta (les previsions no inclouen el temps que els gossos passen banyant-se al riu) però tot plegat va ser força agradable i varem dedicar-nos al passeig fins a mitja tarda. Això ens va deixar temps de passar per la casa on estàvem dormint i arreglar-nos una mica de cara al sopar que havíem previst força d'hora.

Això no va impedir, evidentment que, tot fent-la petar, al final anessim a dormir una mica més tard del que seria prudent. Bo i això a l'endemà a primera hora tots estàvem llestos per a l'organització de la prova que, tot sigui dit, va anar d'allò més be.

L'any vinent farem una altra ruta i, si podem, dedicarem una mica de temps a cercar un salt del riu que aquest cop hem passat de llarg.


Primer tram de l'excursió seguint el canal

L'ermita del Catllar

Creuant la riera

Remuntant per la roureda

Darrera pujada cap a Tregurà de dalt

Cap al vespre calia recuperar forces

FaLang translation system by Faboba