La Striptease a la final de la Sheltie Cup

Aquest darrer cap de setmana es disputava a Saragossa la primera edició de la Sheltie Cup, una prova d’àmbit nacional reservada als gosos de raça shetland sheepdog on van concentrar-se una trentena de competidors. Per part del Cànic s’hi van desplaçar tots els sheltie del club que estan competint: la Striptease, l’Ela i en Loki.

201803 Toskahua StripLa prova s’instrumentava en dues mànegues classificatòries (un jumping i un agility) dissabte i una final diumenge a la tarda. La primera mànega, dissabte a primera hora, va ser un jumping on tots els obstàcles estàven molt propers i on calia fer una conducció molt acurada per aconseguir enllaçar els obstàcles en l’ordre establert.

En Loki va ser el primer en afrontar-lo i ho va fer amb una interpretació lliure, molt més fluïda que el que indicàvem els números dels obstàcles. Aquesta creativitat no va ser, però, valorada per la jutgessa que el va desqualificar sense pietat bo i el guapo, ràpid i simpàtic que és.

A continuació la Striptease va seguir amb precisió les acurades indicacions de la seva guia, completant el recorregut sense cap error i amb una velocitat prou bona com per endur-se el segon lloc entre els supervivents de la pista en la seva categoria.

Finalment l’Ela va fer un recorregut intermedi: gairebé tan ajustat com el de la seva germana però amb un punt de rauxa del seu «tete» que la va fer optar per fer la roda (que per cert era una mica estranya) en sentit contrari al previst. Hem de dir, però, que el segon lloc de la Striptease en aquest jumping la classificava ja directament per la final de diumenge.

201803 Toskahua Ela 3201803 Toskahua Loki 4El mateix dissabte gairebé a les set del vespre es va disputar la segona de les mànegues classificatòries, el recorregut d’agility. Aquest, sense arribar al nivell de complexitat del jumping matiner, també tenia les seves cosetes.

Aquí l’actuació de tots els nostres representants va ser molt homogènia tots tres van fer zero, zero resultats ja que van eliminar-se en diversos punts del recorregut per salts que estàven mal ubicats, rodes (també estranyes) especialment atractives o túnnels xuclagossos.

En qualsevol cas vàrem aconseguir tenir un gos classificat per la final d’aquesta Sheltie Cup. Dissortadament la Carme tenia compromissos familiars diumenge i no es podia quedar per aquesta final amb el que va haver de renunciar a la seva plaça. L’any vinent mirarem de tornar-hi – potser fins i tot amb alguna incoporació més- a veure podem tornar-nos-hi a classificar.