16 ago 17 Bon paper dels nostres representants al Intenational Festival del Kennel Club on la Neus i l'Ela han estat sisenes en la final de la Novice Cup, aconseguint així una plaça per competir a Cruft's

Aquest estiu, com venim fent des de fa ja molts anys, hem estat al International Festival del Kennel Club britànic que es disputa al comptat de Northamptonshire a Anglaterra. Son quatre dies de competició en una prova amb 18 pistes d'agility alhora que aquest any ha assolit el seu rècord absolut de participació amb prop de 3300 gossos.

En aquesta competició hi hem tingut a la Neus i la Carme amb l’Ela i la Striptease competint en grau 5 (equivalent a un grau 2 alt segons el sistema britànic) que ho han fet molt i molt bé i a en Josep amb en Loki que competint en grau 4 (i encara li sobra) i que ha fet de les seves “as usual”. En Jordi també hi ha estat ja que diumenge jutjava una prova de grau 7 en mida gran, una competició del més alt nivell on tenia inscrits uns 400 gossos i, a més, ha tinguit opció de córrer un parell de dies amb en Donal, el border collie d’una amiga de Manchester amb el que ha fet unes pistes espectaculars.

Veiem amb més detall com li ha anat a cadascú.

Neus i Ela

201708 KCF Ela 3201708 KCF Ela 4La Neus i l’Ela han triomfat des del primer moment. Van començar estrenant el recorregut al ring principal amb un agility a zero que els va valdre el tercer lloc a la prova i que va tenir la gràcia de ser el primer d'aquesta competició que es transmetia per internet. El Kennel club va publicar-lo i va començar a tenir una pila de visualitzacions. En poca estona ja eren 3000 i a l'hora d'escriure aquesta crònica ja son més de 6000. Això si que és impacte mediàtic! Si voleu afegir-vos-hi podeu veure el video.

A banda d'aquest primer recorregut han estat fent moltes pistes a zero cada dia i força rossetes per quedar segona, tercera, cinquena, vuitena o desena sobre proves d’entre 90 i 180 gossos de la seva categoria (petits de grau 5). Com veieu aquí hi ha una pila de gossos de tots els nivells.
Gràcies als resultats de divendres la Neus i l’Ela s’han pogut classificar per la final de la Novice Cup que s’ha disputat dissabte amb els millors 15 gossos de mida petita en els graus graus 4 i 5. En aquesta final ha fet una molt bona pista però un saltet de més a la baixada de la passarel·la l'ha deixat a la sisena plaça. Bo i això aquest lloc a la final ha estat suficient per aconseguir una plaça directa per la gran final d’aquesta prova que es disputarà l’any vinent a Cruft’s. Enhorabona Neus, ho has fet genial!

Carme i Striptease

201708 KCF Strip 3201708 KCF StripLa Carme també ha fet molt bones pistes però en una de les classificatòries per la final ha fet una refusada a l’entrada del slalom amb el que aquest any no ha pogut estar a la final.

A banda d’això, també ha fet moltes pistes a zero amb bons resultats: quart, cinquè, setè lloc sobre proves de prop de 200 gossos pel que també ha acumulat força rosetes. Hem de destacar que totes dues estan treballant la motivació i que estem veiem a la Strip cada cop més ràpida i això, en ocasions, agafa a la Carme desprevinguda.

Josep i Loki

201708 KCF Loki 2201708 KCF Loki 3En Josep segueix en la seva creuada personal per aconseguir que en Loki vulgui fer el balancí ja que el seu gos, a poc que pugui, en competició ell mira de passar-se’l pel costat i “despistar”. En Josep s’ha posat com a objectiu per aquestes dues setmanes d’agility a Anglaterra que en Loki faci el balancí. No sembla un objectiu molt ambiciós però el cert és que com aquí no es pot entrenar sino només competir, la cosa no és tan simple. Han anat fent i sembla que van una mica millor, a veure com acaben.

Pel que fa als jumping, on no hi ha zones i ho podrien fer bé, han anat tenint alguns problemes: primer amb l’alçada dels salts que aquí sempre és la màxima el que ha provocat que tombés alguna barra en les primeres proves. En altres casos en Josep no ha arribat a temps per marcar prou clarament i en altres en Loki ha desenvolupat una nova inciativa per posar a prova a en Josep a les pistes on no hi ha zones. Com sabeu fa un quiet impecable a la sortida, això ho manté, però la gràcia és evitar pel costat el primer salt quan en Josep el crida encara que ho faci o a través del salt. Aquesta parella son un cas!

Jordi

201708 KCF Donal 2201708 KCF DonalEn Jordi tenia que fer de jutge diumenge però divendres i dissabte li van donar la oportunitat de competir amb en Donal, un border collie extremadament ràpid de grau 7. La gràcia és que la seva guia li va dir que feia temps que no entrenava i que no li feia gaire bé el slalom. I, es clar, portar un gos que no és el teu molt ràpid i sobre pistes molt complicades no es feina fàcil.

El cert és que ho han fet molt bé, acabant pràcticament totes les pistes i reduint progressivament els errors. La millor un agility en que han aconseguit el segon millor temps i no han fet podi per que ha caigut el pal del penúltim salt. Al final tots s’ho han passat molt bé: en Jordi, en Donal, la seva guia habitual i els que hem pogut gaudir de les seves pistes.

Diumenge en Jordi ha plantejat la seva pista als competidors de grau 7 i el cert és que ha agradar força. Era exigent però maca de fer i lha rebut varies felicitacions dels competidors tant en directe com després a les xarxes socials.

Marxem del International Festival amb la sensació de la feina ben feta i ens n’anem cap a una altra prova també de diversos dies: el Dogs i Need on també tindrem tres competicions al dia i classificació per finals però en un entorn una mica més relaxat i una finalitat benèfica. Ja us ho explicarem.

FaLang translation system by Faboba