En Drac va guanyar la prova RSCE del Neo

201703 Neo Diss Podi DracDissabte passat uns quants competidors del Cànic vàrem acostar-nos fins a Reus per tal de competir a la prova de la Real Sociedad Canina que organitzava el club Neo.

201703 Neo LokiLa prova va començar per grau I on en Josep i en Loki s’enfrontaven a dos recorreguts d’agility. El primer va anar molt bé fins arribar a la taula on en Loki va tornar a mirar de «despistar», passant-se-la de llarg i mirant cap a una altra banda. Un cop aconseguida (després de força insistir) seguia el balancí, l’altra bèstia negra d’en Loki. També va mirar de despistar i, al final, va fer-lo de qualsevol manera.

En la segona mànega el jutge no va possar la taula (oportunitat) i a més, pel vent que feia, també va suprimir el balancí (gran oportunitat). A l’hora de fer-la, però, en Loki va saltar-se la zona final de la passarel·la amb el que ja no aconseguien el desitjat zero i després en Josep va eliminar l’equip quan no va assegurar prou l’enviament cap a un túnel per precipitar-se cap al següent salt i en Loki va seguir al seu guia sense fer el túnel.

201703 Neo Ela201703 Neo StripEl grau II va començar pels més petits i, ja abans de començar, l’Ela va mirar de prendre la iniciativa anant a passar-se el primer salt pel costat. “Això si que no” va dir la Neus que la va reubicar al seu lloc just al límit de la penalització. Després van fer un recorregut correcte fins que al balancí l’Ela, que s’havia estat fixant en el “gamberro” del seu germà, va decidir saltar abans d’hora. Van esmenar-ho a la primera (a diferència del que fa en Loki) i van acabar només amb una refusada.

En la segona mànega van completar una mica atabalat en que l’Ela va estar a punt de fer un salt que no tocava quan la Neus va marcar un gir més dels que calia. Per sort van recuperar el control al darrer moment i la cosa va acabar només amb una petita penalització de temps.

201703 Neo Drac201703 Neo TabooEn mitjans la Carme va equivocar-se en la direcció d’un salt a l’inici del recorregut. Al seguir la pista, un cop a la passarel·la, la Strip va tenir un moment d’inseguretat a la pujada (no sabem perquè però a altres gossos també els va passar) amb el que la Carme, com ja estaven eliminades, va optar per repetir aquest obstacle per que la gossa n’estigués més segura. Ben fet! En el recorregut posterior de jumping també van eliminar-se per fer un obstacle incorrecte.

El següent equip mitjà era el d’en Drac i l’Elisenda. Bo i uns problemes de darrera hora just abans de sortir a competir van estar impecables, com acostumen. Així, gràcies a dues pistes ràpides i sense cap error, van endur-se el primer lloc en la classificació final.

També en mitjans l’Estel i en Taboo van combinar un agility en que va voler repetir la zona de baixada de la passarel·la “tonteries les justes” amb un jumping impressionant i rapidíssim, el recorregut més ràpid -amb molta diferència- dels participants en totes les categories.

201703 Neo Morgan201703 Neo Collie2Ja en mida gran tornava a sortir l’Elisenda, aquest cop amb en Morgan, el seu dòberman que implica un estil de conducció radicalment diferent al d’en Drac. Després de fer-nos patir a tots perquè li tocava sortir i no la veiem per enlloc, va fer un agility impressionant sense cap error i molt ràpid. I és que, quan en Morgan està centrat, és un espectacle veure’l. En el jumping, l’Elisenda va haver-lo d’eliminar quan aquest va decidir que ja podia anar fent pista mentre la seva guia es posicionava. Repetició de la sortida i, bo i estar eliminats, una pistassa de nou, Molt bé per aquest equip.

En la mànega d’agility en Sam també es preferir repetir la passarel·la per consolidar-la. Pel que fa al jumping, la sortida per un costat d’un salt enlloc d’un altre en un salt abans del salt de longitud va portar a la Collie i saltar aquest obstacle en angle, eliminant-se després al repetir la seqüència.

Per tant, en aquesta jornada de dissabte, tot l’honor i la glòria van ser per l’Elisenda i el seu cocker, que encara que ella digui que va lent, segueix fent-se notar allà on va.