L’Ela torna als dobles zeros

Dissabte

201510 Miramar PanxEl cap de setmana passat vàrem tornar a gaudir de la competició RSCE organitzada pel club Miramar. En aquesta ocasió, i si em permeten el comentari, els circuits d’agility i de jumping es semblaven més a una cursa d’obstacles que a una pista d’agility, on la fluïdesa, velocitat, i agilitat del gos es truncava en girs inversemblants i contínues frenades i arrencades canines.

En l’agility ja es notava que l’Ela frisava per sortir. La Neus no aconseguia que la petita mihura respectés el “quiet” i s’abraonava cap a la boca del túnel, i és que era massa llaminer. I, pim pam, de cap cap al túnel i eliminada, com la majoria dels gossos, (en tornareu a sentir parlar d’aquest túnel). Al jumping, a meitat de recorregut, l’Ela va sortir a tal velocitat del túnel que va acabar entrant pel segon pal de l’eslàlom, amb la penalització corresponent.

L’assenyat guiatge de la Diana, i la seguretat de la Coma les van permetre finalitzar el jumping sense cap errada, però penalitzades per l’ajustat temps. A l’agility, una zona de la passarel·la més curta que la gambada de la Coma les van allunyar del preuat zero.

El jumping de la Tina amb el Wifi només es pot titllar d’espectacular. En Wifi ràpid, continu, i molt reactiu, i la Tina ben col·locada i preparada.
Sols al final de la pista un parell d’imprecisions que no van deslluir l’excel·lent cursa realitzada. En l’agility, i en un “pronto” de solidaritat canina, o orgull ferit -ves a saber-, en Wifi va emular a la Coma. A despit de la diferencia de dimensions i gambada, en Wifi va decidir saltar la zona de la rampa més enllà del que l’havia fet la Coma (una mica com si digues, “Tu pots, però jo encara més”)

L’equip esplèndid, gloriós, magnífic, extraordinari, fantàstic, fenomenal, formidable, genial, magnífic, i sensacional de la Carme i la Strip, va aconseguir un altre punt pel campionat RSCE. En Josep ja no posa els punts a la pàgina web perquè s’han sortit de la taula. Si continuen així, es podran classificar per equips amb un equip format per Carme/Strip, Carme/Strip, Carme/Strip (i segur que guanyen per equips)

I com el Yin i el Yang, ara parlarem d’en Juanjo i Qumba. Permeteu-me la llicència en dir, després de tornar a veure el vídeo, que ràpid, que àgil, i que maco que és Qumba. Tira pals, sí. Salta les zones, sí. Quan quelcom l’entra al cap, no atén a cap ordre, sí. Però veure’l practicar l’agility és magnífic per la seva plasticitat i espectacularitat. De la resta, eliminat a l’agility al túnel com l’Ela, i un parell de pals al jumping. Un
mal resultat, però que maco que és en Qumba.

Al jumping, en Panx va fer una sortida molt ràpida, massa ràpida per en Toni, bé, per en Toni i qualsevol altre humà bípede, i es va eliminar al ja mencionat túnel. Un cop eliminat, una magnífica pista, ràpida i ben dirigida per en Toni. A l’agility, en Toni va patir la mateixa desconnexió que Juanjo a la rampa que van fallar la Coma i el Wifi, reaccions similars a problemes comuns. Es va eliminar en l’obstacle posterior. Tot i que és difícil recuperar aquesta fina connexió gos/guia un cop trencada, passats uns moments en Toni va recuperar-la amb en Panx i van finalitzar amb encert la pista.

El jumping de la Nina i la Diana encara mostra la joventut i novençana de la Nina. Tot i fer un recorregut sense faltes encara els falta recorregut. Només és una qüestió de temps i entrenament per a que aquest equip ens doni un munt d’alegries. En l’agility el jutge les va eliminar per una estranya barreja de malentesos i una més que rigorosa aplicació de les normes. A part de l’eliminat, una bona pista de l’equip que hagués pogut merèixer més.

Diumenge

201510 Miramar ElaLa pista de jumping dissenyada pel jutge de la prova era similar a una bona novel·la negra, amb un inici i desenllaç ràpid, però amb un nus central complicat i enrevessat. Pel contrari, la pista d’agility era complicada i plúmbia a l’inici… a la meitat… i al final, semblava com si l’única part senzilla i ràpida fos el tram des del darrer obstacle fins a la sortida de la pista.

El jumping del Wifi i la Tina el van iniciar amb una sortida ràpida i fluida, fins al desè obstacle on la Tina no va saber per on tirar, si fer el salt o fer el de longitud, al més pur estil «juanjanada». Tot i resoldre el dubte, la Tina ja havia estat absorbida per la zona fosca de l’agility, i envià el Wifi cap a la boca equivocada del túnel. A partir d’aquest punt, i amb l’alleugeriment que proporciona l’eliminat, un final de pista perfecte. Pel contrari, l’agility el van resoldre a la perfecció i van aconseguir un excel·lent zero.

En Qumba i Juanjo van estar magnífics, bé no exagerem… notables, o per trobar un adjectiu més encertat podem dir que són una parella “resultona”, i igual que els passa amb els pars humans, els punts se’ls emporten els guapos. Bon jumping, només maculat per un pal que no va poder suportar la massa d’aire que desplaça el Qumba en saltar; i eliminat en l’agility per la desconnexió de Juanjo produïda en saltar-se Qumba la zona de la rampa. Juanjo pateix més desconnexions que rodalies Renfe.

La Diana i la Nina van finalitzar a zero un excel·lent recorregut de jumping, amb un excel·lent guiatge de la Diana i una encara millor resposta de la Nina. L’agility, tot i un moment de “Upss, que faig aquí?”, també el van saber resoldre sense més dificultats.

I podríem copiar/enganxar el text anterior, però resultaria desmereixedor per l’equip format per la Diana i la Coma. El jumping excel·lent, amb l’afegit de veure com de majestuosa és la forma de saltar els obstacles de la Coma; i un altre “Upss, quin és el proper obstacle?” resolt favorablement en l’agility. De resultes, altre punt pel campionat, i tercera qualificada en estàndards.

L’equip de la Neus i l’Ela continua millorant i no fa més que oferir-nos pistes magnífiques. El jumping i l’agílity sense cap errada els van proporcionar un punt pel campionat, i la segona posició en el calaix dels guanyadors. Felicitats equip.

(Qumba)