Dogs in need: la competició

La nostra expedició per Anglaterra complementa l’International Festival amb la participació al Dogs in Need, una altra competició també amb 15 rings i més de 2000 gossos que te lloc a uns 200 kilòmetres cap a l’est, prop de la costa.

Aquesta competició, de caràcter benèfic, s’estructura en dos dies de proves (dimarts i dimecres) seguit d’un de finals per mini-midi (dijous) i dos dies més de proves (divendres i dissabte) seguit d’un de final (diumenge). En el nostre cas, en que l’Elisenda ja va haver de tornar cap a casa després del Festival, la Gamma està lesionada i en Loki encara no està preparat per competir, ens han representat la Carme amb la Striptease i la Neus amb l’Ela.

201508 DINAS Strip3201508 DINAS Ela3La selecció per les final de mini-midi de dijous es fa sobre dues mànegues d’agility i dues de jumping sumant punts segons la classificació per triar els deu gossos de cada grau i categoria que aniran a la final.

En les proves de selecció tant l’Ela com la Striptease van fer dues pistes a zero i una amb penalització. En el cas de la Striptease, però, en una d’elles va quedar en segon lloc i això la va ajudar a classificar-se per la final.

Dijous, amb tota la resta de rings aturats i començant a una hora més raonable que la resta de dies, tothom estava al voltant de la pista número 1 per veure les finals on en grau 5 i mida mitjana la Striptease sortia en primer lloc. Van fer el recorregut d’agility sense cap penalització i amb una velocitat molt bona amb el que era qüestió d’anar veient que feien els altres nou finalistes. Van anar passant gossos i algun s’eliminava, algun feia una falteta, algun acabava a zero però amb més temps que la Striptease … Al final la Striptease va ser la millor i es va endur el primer lloc en la final. Fantàstic Carme!

201508 DINAS Podi Strip201508 DINAS RosetesHi va haver també altres proves no puntuables tant abans de la final com després on també van fer bons resultats i tant l’Ela com la Striptease van aconseguir rosetes i algun trofeu, com el tercer lloc de la Striptease en un jumping, per les bones classificacions aconseguides.

Ni que s’ha trobat a faltar la col·laboració sempre destacada d’en Jordi i l’Elisenda a l’hora d’aconseguir trofeus, el resultat final ha estat prou lluït. L’any que vé mirarem de fer-ho encara millor.