Anàlisi de la categoria d’iniciació

Diumenge passat cap a migdia es feia la tretzena prova de FCAG a Badalona. Ja estem arribant a la recta final d’aquesta temporada ja que només queden tres proves per finalitzar la temporada.

La categoria d’iniciació la podem veure com una selectivitat per poder estar entre els grans (segona divisió) i més tard entre els molt grans (DH). Es una etapa en que els equips comencen a provar les competicions, saber com funciona el seu equip fora del club, polir comportaments, crear més vincle amb el teu company … Es a dir, intentar millorar el màxim, poder passar a la següent categoria i així entrar a formar part de la Lliga Catalana.

Com a tota selectivitat hi ha diferents tipus d’alumnes (que en el cas de l’agility serien equips): els que saben segur que passaran, els que tenen por de no arribar, els que saben que els hi costarà molt assolir la nota, els que tenen clar que no passaran mai… i jo aquest cap de setmana he vist 3 tipus d’equips .

Els equips relaxats

Equips que ja tenen els punts per anar amb els grans i que el proper any ja puntuaran per la lliga catalana. A aquests equips se’ls hi nota a pista que estan relaxats, que ja no tenen la pressió d’aconseguir els punts.

201503 Badalona Zeus201503 Badalona Xuma Equips com l’Ariadna, que amb el Zeus van fer dues pistasses tant a l’agility com en el jumping , i la mateixa Ariadna amb en Jack amb qui, apart de fer una falta al balancí, van acabar unes pistes molt fluides amb el resultat de dues places del podi ocupades per l’Ariadna: el primer lloc per en Zeus i el segon per en Jak. Un altre d’aquests equips és el de la Susanna amb la Xuma, que van sortir ben relaxades a pista, fent només una refusada a l’eslàlom a l’agility; el jumping va anar ben seguit aconseguint un ben merescut tercer lloc al podi.

Els equips «ufff… que no arribem»

201503 Badalona Collie201503 Badalona Puppy Dins d’aquesta categoria tenim l’equip d’en Sam i la Collie, un equip amb un potencial brutal, però que és molt difícil de controlar. A l’agility van començar molt be, però la velocitat extrema de la Collie la va portar a fer una refusada a l’eslàlom i a tirar uns quants pals. El jumping podia haver estar espectacular, però en Sam encara no corre prou per marcar a la Collie, així que un eliminat que es van endur cap a la butxaca.

L’altre equip d’aquesta categoria són l’Edu i en Puppy, un equip que ha començat tard la temporada i han hagut de patir un «parón». Però tot i així evolucionen molt bé, cada cop van més compenetrats com es va poder veure a l’agility, on tant sols per una petita falta no van aconseguir el preuat zero. Al jumping en Puppy es va entrebancar amb la roda, fent-la un parell de cops per on ell creia convenient i més tard eliminant-se per un cúmul de refusades. Podríem dir que l’Edu ha de córrer més per poder marcar en Puppy, però la veritat es que córrer com en Puppy no ha de ser gens fàcil.

Els equips repetidors

201503 Badalona HarpoAquests son els equips que no falten mai, equips que repeteixen curs any rere any, i en aquesta categoria estan en Harpo i la Mercè. Tant a l’agility com en el jumping en Harpo va decidir que el eslàlom no estava be, que no era segur, que no es bo per l’esquena fer aquests girs, que segur que amb els anys això porta conseqüències, així que després de decidir no fer ni un eslàlom, la resta de les pistes les va fer amb l’alegria que el caracteritza i amb un bon parell d’eliminats que també el caracteritzen.

Als equips relaxats, els felicitaré pel seu pròxim ascens, als equips «ufff…. que no arribem» que sapigueu que sí, que sí que arribareu, que vosaltres podeu!!! i als equips repetidors… doncs que tinguin clar que iniciació és una fantàstica categoria on passar-hi uns quants anys.

Mercè (Harpo)