Bona collita a Galicia

Acostar-se en cotxe un cap de setmana a Vigo (a 1200 Km) per fer-hi agility no deixa de ser una mica bogeria, però nosaltres som així. Varem sortir divendres al migdia amb l’objectiu no només d’anar a dormir a Benavente sino de sopar allà en un restaurant molt bo que ens havien recomanat. Primer objectiu assolit: hi varem arribar i el restaurant valia la pena el viatge i pel camí encara varem tenir temps de que els gossos fessin una correguda per la neu i de gaudir d’una posta de sol espectacular.

201501 Galicia Pujada

201501 Galicia Podi DissabteL’endemà al matí ja vàrem fer la resta del viatge fins a Vigo. En Paco i la Rola ja hi eren perque la Rola competía dissabte al matí amb en Bandido. Era la seva primera competició en interior i això, junt amb el gran nombre de gossos sol haver-hi quan la prova coincideix amb una exposició canina, fa que aquestes proves siguin una mica més complicades. Els gossos, especialment els més novells, estan molt més nerviosos i això es nota però la Rola i en Bandi son un gran equip i estan anant molt bé. En les seves pròpies paraules:

El ambiente era excepcional, gradas y mucho público. La primera pista que propuso el juez era un tanto complicada, con una entrada al slalom delicada que Rola no supo marcar debidamente y Bandi no pudo enmendar el fallo de su guía.

En la segunda pista, algo más sencilla que la primera, Bandido decidió hacer una vez más el flotador a su manera, por el lateral, su guía no se dio cuenta del apaño de Bandi y se eliminaron. 

No pudieron sacarse el último punto que les queda para subir a grado II, que se está haciendo mucho de rogar. Por lo demás, más experiencia y nuevos fallos de novatos para apuntar en la laaaaarga lista para corregir

Dissabte la tarda hi havia la primera prova selectiva pel mundial, i ni que potser, junt amb la gent d’Andalucia, erem els de més lluny el cert que el nombre de ximples de l’agility era prou gran: erem gairebé cent gossos. La prova es va disputar sobre una pista de sorra compactada que es va muntar especialment dins el pabelló per aquesta ocasió i que permetía que els gossos evolucionessin a la màxima velocitat amb una bona tracció i sense problemes en els canvis de direcció. Un terra fantàstic pel que cal donar les gràcies a l’organització de la prova! Cal dir que els jutges de la prova van aprofitar-se d’aquesta bona tracció a les pistes i van plantejar uns recorreguts molt complexos y exigents que van posar en problemes a més d’un participant.

201501 Galicia GammaEn la primera mànega d’agility la Gamma va fer una pista molt eficient. Al arribar a la baixada de la passarel·la, però, va saltar-se clarament la zona de contacte però en Jordi tenia clar que aquesta era una prova important i va seguir corrent com si res. Aixi, bo i la penalització de la zona, va aconseguir quedar tercer en la mànega i sumar punts. En Drac va fer una pista impecable, sense cap error i amb un bon ritme, quedant només mig segon per sobre del TRS fixat en un 10% més del millor (que, tot sigui dit, va ser Camió del Mon al 2013). Resultat: va ser segon a la mànega. La Sacha no va tenir gaire sort i en un punt en que podia decidir entre un salt de longitut (poca cosa) i una rampa (molt més evident) va triar l’opció contraria a la que en Paco havía previst.

En el jumping en Jordi i la Gamma van fer una pista perfecta i molt ràpida. L’Elisenda i en Drac, també sense cap error, van superar en poc més d’un segon el TRS quedant, per tant, per davant d’en Jordi i la Gamma en la final. La Sacha va tenir un moment de dubte en un salt on en Paco ja se n’anava i no va puntuar.

201501 Galicia DracSumant les dues mànegues l’Elisenda i en Drac van acabar en segon lloc i en Jordi i la Gamma en tercer. Al haver fet excel·lent en cada mànega van puntuar també sobre la suma de les dues i això els va deixar en una situació privilegiada en la selecció provisional pel Mundial.

La prova, per allò dels gairebé cent participants, va acabar tard. Temps just d’anar a fer unes tapes (que bé que es menja a Galicia!) i cap a l’hotel a actualitzar la classificació provisional pel Mundial a la web i a dormir.

L’endema la festa començava a quarts de vuit del matí. De nou pistes exigents però fluides i maques tant de fer com de veure.

Els resultats de l’agility semblaven copiats del dia anterior. Pista molt ràpida de la Gamma amb salt a la baixada de la passarel·la (en Jordi ja està treballant reconduir-ho), pista impecable d’en Drac amb una mica de penalització de temps i eliminat de la Sacha en una sequència de salts aliniat que calia resultava especialment complexa d’executar a gran velocitat.

201501 Galicia SachaEn el jumping, però, les coses van canviar. La Sacha va fer un zero en una pista on va acabar segona a centèssimes de segon del primer mentre que la Gamma va tombar un pal del salt doble i del que el seguia immediatament i en Drac, que sortia just després, va eliminar-se en una sequència de salts en línia.

Això vol dir que en Paco i la Sacha van acumular punts pel segon lloc al jumping i en Drac i la Gamma per la mànega d’agility. Després d’aquestes dues proves en Drac i la Gamma estan al bloc que lidera la classificació i la Sacha ja ha començat a sumar … i tenim clar que seguirà sumant.

Una tornadeta de 1200 Km més i l’endemà vida normal com si res. Realment la gent de l’agility estem una mica tocats però el cert és que ens ho passem molt bé.

Josep (Loki)