26 gen 15 En les dues primeres proves selectives pel Mundial 2015 l'Elisenda, en Jordi i en Paco han començat a sumar punts i ja estan als llocs destacats.

Acostar-se en cotxe un cap de setmana a Vigo (a 1200 Km) per fer-hi agility no deixa de ser una mica bogeria, però nosaltres som així. Varem sortir divendres al migdia amb l'objectiu no només d'anar a dormir a Benavente sino de sopar allà en un restaurant molt bo que ens havien recomanat. Primer objectiu assolit: hi varem arribar i el restaurant valia la pena el viatge i pel camí encara varem tenir temps de que els gossos fessin una correguda per la neu i de gaudir d'una posta de sol espectacular.

201501 Galicia Pujada

201501 Galicia Podi DissabteL'endemà al matí ja vàrem fer la resta del viatge fins a Vigo. En Paco i la Rola ja hi eren perque la Rola competía dissabte al matí amb en Bandido. Era la seva primera competició en interior i això, junt amb el gran nombre de gossos sol haver-hi quan la prova coincideix amb una exposició canina, fa que aquestes proves siguin una mica més complicades. Els gossos, especialment els més novells, estan molt més nerviosos i això es nota però la Rola i en Bandi son un gran equip i estan anant molt bé. En les seves pròpies paraules:

El ambiente era excepcional, gradas y mucho público. La primera pista que propuso el juez era un tanto complicada, con una entrada al slalom delicada que Rola no supo marcar debidamente y Bandi no pudo enmendar el fallo de su guía.

En la segunda pista, algo más sencilla que la primera, Bandido decidió hacer una vez más el flotador a su manera, por el lateral, su guía no se dio cuenta del apaño de Bandi y se eliminaron. 

No pudieron sacarse el último punto que les queda para subir a grado II, que se está haciendo mucho de rogar. Por lo demás, más experiencia y nuevos fallos de novatos para apuntar en la laaaaarga lista para corregir

Dissabte la tarda hi havia la primera prova selectiva pel mundial, i ni que potser, junt amb la gent d'Andalucia, erem els de més lluny el cert que el nombre de ximples de l'agility era prou gran: erem gairebé cent gossos. La prova es va disputar sobre una pista de sorra compactada que es va muntar especialment dins el pabelló per aquesta ocasió i que permetía que els gossos evolucionessin a la màxima velocitat amb una bona tracció i sense problemes en els canvis de direcció. Un terra fantàstic pel que cal donar les gràcies a l'organització de la prova! Cal dir que els jutges de la prova van aprofitar-se d'aquesta bona tracció a les pistes i van plantejar uns recorreguts molt complexos y exigents que van posar en problemes a més d'un participant.

201501 Galicia GammaEn la primera mànega d'agility la Gamma va fer una pista molt eficient. Al arribar a la baixada de la passarel·la, però, va saltar-se clarament la zona de contacte però en Jordi tenia clar que aquesta era una prova important i va seguir corrent com si res. Aixi, bo i la penalització de la zona, va aconseguir quedar tercer en la mànega i sumar punts. En Drac va fer una pista impecable, sense cap error i amb un bon ritme, quedant només mig segon per sobre del TRS fixat en un 10% més del millor (que, tot sigui dit, va ser Camió del Mon al 2013). Resultat: va ser segon a la mànega. La Sacha no va tenir gaire sort i en un punt en que podia decidir entre un salt de longitut (poca cosa) i una rampa (molt més evident) va triar l'opció contraria a la que en Paco havía previst.

En el jumping en Jordi i la Gamma van fer una pista perfecta i molt ràpida. L'Elisenda i en Drac, també sense cap error, van superar en poc més d'un segon el TRS quedant, per tant, per davant d'en Jordi i la Gamma en la final. La Sacha va tenir un moment de dubte en un salt on en Paco ja se n'anava i no va puntuar.

201501 Galicia DracSumant les dues mànegues l'Elisenda i en Drac van acabar en segon lloc i en Jordi i la Gamma en tercer. Al haver fet excel·lent en cada mànega van puntuar també sobre la suma de les dues i això els va deixar en una situació privilegiada en la selecció provisional pel Mundial.

La prova, per allò dels gairebé cent participants, va acabar tard. Temps just d'anar a fer unes tapes (que bé que es menja a Galicia!) i cap a l'hotel a actualitzar la classificació provisional pel Mundial a la web i a dormir.

L'endema la festa començava a quarts de vuit del matí. De nou pistes exigents però fluides i maques tant de fer com de veure.

Els resultats de l'agility semblaven copiats del dia anterior. Pista molt ràpida de la Gamma amb salt a la baixada de la passarel·la (en Jordi ja està treballant reconduir-ho), pista impecable d'en Drac amb una mica de penalització de temps i eliminat de la Sacha en una sequència de salts aliniat que calia resultava especialment complexa d'executar a gran velocitat.

201501 Galicia SachaEn el jumping, però, les coses van canviar. La Sacha va fer un zero en una pista on va acabar segona a centèssimes de segon del primer mentre que la Gamma va tombar un pal del salt doble i del que el seguia immediatament i en Drac, que sortia just després, va eliminar-se en una sequència de salts en línia.

Això vol dir que en Paco i la Sacha van acumular punts pel segon lloc al jumping i en Drac i la Gamma per la mànega d'agility. Després d'aquestes dues proves en Drac i la Gamma estan al bloc que lidera la classificació i la Sacha ja ha començat a sumar ... i tenim clar que seguirà sumant.

Una tornadeta de 1200 Km més i l'endemà vida normal com si res. Realment la gent de l'agility estem una mica tocats però el cert és que ens ho passem molt bé.

Josep (Loki)


FaLang translation system by Faboba