A Miramar dobles zeros i evolució dels debutants

El passat cap de setmana varem gaudir de la competició RSCE que va organitzar el club d’agility Miramar, a la Pobla de Claramunt.

201409 Miramar Podi Diss Strip201409 Miramar Podi Diss Golfa

Dissabte

El dissabte en grau I, el primer agility de Bandido/Rola va ser perfecte, amb destre guiatge, col·locació exemplar, i unes zones immillorables, tot i que un pal caigut a deshora la va allunyar del punt. En el segon agility, i un cop Bandido havia fet caure un altre cop un pal a la sortida, la Rola va decidir repetir la zona de sortida de la passarel·la per tal de “clavar-la”.

En Sam i la Collie van iniciar amb rapidesa el primer circuit, passant amb nota el “quiet” de la sortida, però l’eslàlom angulat respecte l’obstacle anterior (parany habitual a grau I) va fer que la Collie entrés pel segon pal. En Sam va continuar amb una correcta conducció amb distància, però un parell de pals caiguts el va acabar d’allunyar dels desitjats punts. Al segon circuit, una cursa resolta amb elegància per l’equip va finalitzar en un “loop” mal resolt que va fer que la Collie saltés d’anada i tornada el mateix obstacle.

A grau II, els equips Striptease/Carme, Golfa/César, i Qumba/Juanjo van resoldre amb desimboltura i eficàcia tots dos circuits, tot i que els equips van notar la calor i la velocitat no va resultar excessiva, tot i així tots tres varem aconseguir un doble 0. En l’agility de l’equip Hippy/Mercè, en Hippy es va transmutar en esquirol volador a la sortida de la passarel·la i la Mercè li va haver de recordar l’objectiu de les zones repetint l’obstacle. El jumping el van resoldre amb més fluïdesa i enteniment entre els components de l’equip, però un refús en un salt al final de una ràpida cursa va penalitzar-los.

201409 Miramar Bandido201409 Miramar CollieA grau III, en Sacha/Paco van patir les conseqüències d’una “delicada” sortida de la passarel·la a 180º, la velocitat d’ambdós va donar com a resultat un viatge d’anada i tornada de la Sacha per l’obstacle. Al jumping, a la Sacha li va aparèixer el sant patró caní de l’agility en forma de boca de túnel, i va sortir disparada cap a ell quan no tocava.

A l’hora dels podis, tercer lloc per a la Golfa/César en estàndard grau II, i segon lloc per a Striptease/Carme en mini-midi grau II.

201409 Miramar Podi Dium Bandido201409 Miramar Podi Dium Sacha

Diumenge

El diumenge va començar emboirat, en Collie/Sam van patir una entrada excessivament ràpida a l’eslàlom, i la Collie no va poder reaccionar fins a entrar a destemps pel segon pal, a partir d’aquí van realitzar un circuit a força velocitat, però amb zones millorables. El segon agility de l’equip va anar molt millor, amb una bona correcció de la velocitat a l’entrada de l’eslàlom, tot i que un altre pal caigut no li permetés assolir el necessari punt.

En Bandido/Rola van superar l’eslàlom del primer circuit mitjançant una bona col·locació de la Rola a la sortida, però una pujada “despistada” d’en Bandido a la taula va fer que no acabessin el circuit a zero. El segon agility, tot i que l’equip va mostrar una bona compenetració i velocitat, una entusiasta discussió “si-entro-no-entro-si-entro-no-entro” al túnel entre en Bandido i la Rola va acabar en refús. Al final, no va aconseguir els punts però sí el tercer lloc al podi de grau I.

A l’agility de grau II estàndard, la Mercè va començar a refiar-se d’en Hippy practicant un guiatge a una certa distància, el resultat: un gran 0. Al mateix circuit, tot i que Juanjo es va empanar en els primers obstacles, en Qumba va saber resoldre amb elegància la situació i també van acabar la pista a 0. En el jumping, la col·locació de la Mercè va indicar erròniament la direcció del salt a en Hippy, que el va saltar més feliç que un gínjol, però la jutgessa no estava per permetre gaire creativitat al circuit i els va eliminar. A la sortida d’aquest mateix circuit, en Qumba es va estimar més anar a buscar als seus col·legues que iniciar la pista. Després d’un tira i arronsa, en Juanjo li va prometre xuxes si l’acompanyava per la pista (“Buueeeno…, vale…, vinga…”) i van poder finalitzar la pista a 0.

201409 Miramar Qumba201409 Miramar SachaA l’agility de grau III, una rigorosa falta per una zona a la passarel·la no va fer desmerèixer un gran circuit realitzat per la Sacha/Paco. En el jumping, en Paco va demostrar el poder de la veu (be, el poder del volum de la veu) per a la correcció de la direcció del salt i va poder finalitzar el circuit a 0. A l’hora dels podis, tercer lloc per a en Sacha/Paco a mini-midi grau III.

Juanjo (Qumba)