L’equip del Cànic tercer al Campionat d’Espanya

201406 Espanya Equip StdDesprés d’un viatge una mica llarg varem arribat a Oviedo una ciutat molt maca amb gent molt amable on es menja molt be i en molta quantitat.

Dissabte varem matinat una mica per poder esmorzar tranquil·lament i després desplaçar-nos sense problemes fins Asturcón, unes instal·lacions hípiques molt equipades envoltades d’un paisatge espectacular.

201406 Espanya Taca2Després de la revisió veterinària vàrem fer el primer reconeixement de pista, primer per petits i després per mitjans. Potser no és el millor per fer una estratègia de club, però això no ens havia d’amoïnar.

El recorregut de l’Esteban Diez era molt fluït però amb punts de control. La primera en sortir va ser la Taca, que feia equip amb la Striptease i la Kenya. L’Ana ens va donar un parell d’ensurts, sobretot quan no va arribar a un canvi que volia fer, gairebé cau i provoca que la Taca no salti la roda. Per sort la cosa no va anar a més i va poder acabar la pista però amb dues penalitzacions.

Després va sortir l’Isma amb la Chula, a la que van qualificar com en zel, i va tenir una mica de penalització per temps perquè es va despistar per anar en direcció a un túnel que no tocava.

201406 Espanya Striptease201406 Espanya Kenya2

Els minis van donar pas als companys de midi, començant per l’equip de tres on li tocava el torn a la Striptease. La Carme va sortir molt nerviosa i això va provocar que la Striptease sortís més insegura, fent una bona pista però una mica lenta i amb una petita parada davant d’un salt que va provocar una refusada. Tota la tensió quedava, doncs, per la Kenya que va fer una gran pista a zero quedant molt ben classificada dins la mànega.

Després li tocava el torn a l’equip de quatre on sortia en primer lloc l’Elisenda amb en Drac que es va eliminar al fer per darrera un salt quan nomes mancaven dos salts per acabar, no passa res encara ens quedaven dos participants mes.

Després en Jordi amb la Gamma que ens va fer una gran pista a 0, deixant tota la pressió per en Paco que sortia en darrer lloc.

La Sacha va sortir super-ràpida però, per un mal posicionament d’en Paco que sortia una mica nerviós, va tirar un pal.

Al final l’equip va acabar la primera mànega en sisena posició

201406 Espanya Chula201406 Espanya Drac201406 Espanya Gamma201406 Espanya Sacha

La pista de standard la va posar en Bernd Hüppe d’Austria, qui va plantejar una pista molt difícil, amb una entrada d’eslàlom molt exigent.

En primer lloc va sortir la Diana amb la Coma que, com ens te acostumats, va fer una pista molt segura però amb una mica de penalització per temps. Desprès va competir en Cesar amb la Golfa que també va realitzar una gran pista bo i una errada a l’entrada del eslàlom que va corregir ràpidament.

En estàndard havíem completat el nostre equip amb el José i el seu gos Dandy, un gos d’aigües del club Depordog de Cadiz. Tots dos van fer una pista molt ràpida i sense cap penalització, van ser un bon fitxatge pel Campionat.

En les proves d’equips puntuen els tres millors gossos de cada equip, dur un equip només amb tres gossos no permet descartar-ne cap però en el nostre cas això no va ser necessari. La pista era molt exigent i les nostres gossos molt fiables. Resultat després de la primera mànega: l’equip del Cànic anava segon!

Després del primer recorregut per equips es va fer una mànega de paragility on persones amb alguna discapacitat van fer una pista amb el seu gos.

201406 Espanya Dandy201406 Espanya Paragility

El següent recorregut va ser l’agility dels petits, aquest el va muntar en Bernd Hüppe que, com acostuma a fer, va plantejar unes pistes molt exigents.

En primer lloc, com abans, va sortir l’Ana amb la Taca va tenir, com una gran part dels participants, problemes amb una entrada del eslàlom molt difícil ja que després de la rampa calia passar entre dos salts i entrar a l’eslàlom en angle amb un túnel per darrera.

Seguidament li va tocar el torn a a l’Isma amb la Chula que malauradament es va eliminar en aquest túnel tan ben posat darrera el eslàlom.

En midi van seguir la Carme i la Striptease que es va eliminar per tornar sobre un salt que acabava de fer. Finalment va sortir la Kenya que es va eliminar al mateix túnel que la Chula. Var una llàstima, esta clar que hem de treballar una mica mes pel any vinent.

Pel que fa a l’altre equip,per fer alguna cosa calia aconseguir tres zeros, quina pressió! El primer en sortir era en Drac. Va començar molt be, molt ràpid i segur però va tenir un embolic al arribar a l’entrada de l’eslàlom. Va seguir la Gamma una pista molt ràpida i ben conduïda però va saltar de la passarel·la abans d’hora al aturar-se en Jordi una mica massa aviat. El darrer de l’equip era en Paco amb la Sacha que també va resultar eliminada per fer un salt que no tocava. Resumint: no vàrem fer un bon resultat amb cap dels dos equips de mini o midi.

Encara ens quedava, però, l’equip d’ estàndard. La pista de l’Esteban Diez era, com les anteriors, ràpida però amb punts de control, el nostre equip la podia fer molt bé.

201406 Espanya Coma201406 Espanya Golfa

La primera va ser la Diana que va fer el recorregut amb la Coma a zero i només amb alguna penalització per temps. El següent era en Cesar amb la Golfa que va tirar un pal a mitja pista però que va fer la resta molt bé. El darrer va ser en José, el nostre company del club Depordog, amb en Dandy que, al igual que en el jumping, va fer una gran pista.

La classificació final estava, però, molt ajustada. Hi havia diversos equips molt propers, calia descartar un gos dels equips de quatre i sumar les dues mànegues. Després de tots els càlculs, l’equip del Cànic amb el reforç del Depordog ha quedat en tercera posició al Campionat d’Espanya i ho ha fet amb un Pastor blanc Suís, un Setter Gordon i un gos d’aigües, unes races molt poc habituals i, a més, sense necessitat d’un quart gos a l’equip.

Moltes felicitats a la Diana, en Cesar i en José de Depordog pel podi, a l’Ana, l’Isma, la Carme, l’Elisenda, la Lorena , en Jordi i en Paco per haver aconseguit classificar-se per aquest campionat i pel gran paper realitzat.

Neus (Ela)

201406 Espanya Neus