EO2013 i14 ago 13 En Jordi i la Gamma van arribar a la final en el Open Europeu 2013 disputat a Bélgica amb prop de 800 gossos de 33 païssos. Aquest any, al fer-se el Campionat del Mon a Sudàfrica, molta més gent s'ha animat a participar en aquest Open. En total han participat 778 gossos de 33 païssos fent d'aquesta una competició del màxim nivell mundial amb els darrers guanyadors del campionat del Mon i Open europeu, alguns d'ells autèntiques màquines.

201307 EO GammaEntre la trentena de participants d'Espanya el nostre club estava representat especialment per en Jordi i la Gamma que competien en categoria mitjana.

La prova es va disputar en un centre hípic molt gran el que tenia el gran avantatge que les pistes estàven cobertes (molt important tenint en compte que cada matí varem tenir un parell d'hores de pluja a galledes) però la "pega" que el terra -que combinava sorra amb pasta de paper- era molt pessat pels gossos i, sobre tot, pels guies i que no hi havia gaire espai per veure la competició.

Divendres hi havia la competició per equips on en Jordi competia amb l'equip "Espartanos" el mateix que va guanyar la prova de Gotor (amb l'Albert amb la Menta i l'Emilio amb l'Alma) i amb el reforç d'en David i la Sira. En principi era un equip per fer mal en la categoria mitjana. Dissortadament la Menta i l'Alma van eliminar-se en una mànega d'agility molt complicada i després l'Alma al jumping i això va deixar l'equip lluny dels 15 finalistes.

Dissabte la competició individual va començar per un jumping força tècnic on una entrada de slalom va crear força problemes. La Gamma te del tot controlades aquesta mena d'entrades i la va fer bé directament però en Jordi no se'n va refiar prou i va esperar un moment més del compte, prou com per que la Gamma creiés que s'havia equivocat i sortís del slalom.

Després en l'agility, en Jordi i la Gamma van fer un bon agility, però es va notar que el terra no era el millor pel ells. Van acabar sense cap error en un temps poc superior als 42 segons i això va deixar-los en la posició 22 dels 200 participants. A un pas de la classificació directa per mànega però lluny dels primers llocs on els sis primers gossos tenien temps de 40 o 41 segons. Al final, però, bo i no assolir la classificació directa per mànega la Gamma si que ho va aconseguir com a millor gos de mida mitjana del pais.

Diumenge la final individual es disputava sobre un únic recorregut d'agility. En Jordi tenia clar que havia de sortir "a tope": a màxima velocitat i prenent els riscos que calgués per tal d'aconseguir una bona marca. Així ho va fer i dissortadament, per la pròpia velocitat, no es van entendre en un salt que la Gamma havia de fer per darrera i es van eliminat. Va ser, però, molt especial perque en Jordi va seguir fent la pista com si no hagués passat res, la Gamma ni es va assabentar de que s'havien eliminat i va tenir el seu premi al final d'una gran pista. Ni tan sols la organització va possar la música que posaven quan un gos s'eliminava i la Gamma i en Jordi van acabar el seu recorregut entre els aplaudiments del public que va valorar molt positivament aquesta actitud.

Va ser un bon campionat, amb un altíssim nivell i una bona organització. En podeu veure més dades, pistes i resultats a http://european-open-2013.jimdo.com. L'any vinent toca a Hungria, a veure que tal se'ns dona!


FaLang translation system by Faboba