sheltie_italia_2012_i5 nov 12 En Jordi i la Gamma han estat tercers al IX torneig internacional de shetland amb una participació de 180 gossos d’arreu d'Europa, incloent equips del màxim nivell al Mundial. L'equip Sheltiberia, en que estaven integrats, també ha estat tercer en la final.

Aquesta era la novena edició d’aquesta competició internacional que cada any organitza un país diferent (podeu visitar www.sheltiesitalia2012.it ). Aquest cop l’organitzava Itàlia i es disputava prop de Torino. Com dijous era festa, aquest cop hem pogut aprofitar el viatge per fer una mica de turisme durant la pujada (ja hem penjat alguna foto de Grenoble i jugant amb la neu a l’apartat de vacances).

201211_Shetland_Podi_Jordi201211_Shetland_PastorDivendres hi havia el reconeixement veterinari i els entrenaments. El lloc de la competició era molt bo: cobert i amb un sòl de terra premsada on es podia córrer molt bé. Poder entrenar una mica va bé per prendre contacte amb el terreny, que el gos conegui els obstacles i per poder recordar alguna de les habilitats que caldran per la competició (les passarel·les en són un exemple clar).

Aquest cop, però, va ser una mica contraproduent per la Striptease i l’Ela: el balancí era molt lleuger (com ha de ser) però al baixar donava un cop molt fort i totes dues van quedar una mica impressionades després de fer-lo per primer cop i ja no hi volien tornar. Va costar força aconseguir que el tornessin a fer però ni les gosses ni les guies varen quedar gaire convençudes.

Dissabte la jornada va començar amb la desfilada dels equips i una demostració de pastoreig en que un shetland portava amunt i avall un grup d'ànecs.

201211_Shetland_Estrip3201211_Shetland_Ela2

La competició començava amb la prova individual i, com ja sospitàvem, l’Ela i la Striptease recordàvem perfectament que allà hi havia un balancí pèrfid i van evitar pujar a la passarel·la (per si de cas) i acostar-se per la zona on la tarda anterior hi havia estat. El cert és que no calia per que en aquella pista el jutge no havia posat el balancí però van obligar a la Carme i a la Neus (que a més portava a sobre una bona grip) a treballar més del compte. Això si, en la mànega de jumping, ja sense zones, la Striptease va fer un recorregut molt alegre i sense cap penalització.

201211_Shetland_JordiEn Jordi i la Gamma començaven per la mànega de jumping i van fer-la molt ràpida bo i que ens van fer patir en el salt d’un mur on var arribar molt justos i la Gamma va haver de corregir al darrer moment per saltar-lo gairebé aturada repenjant-se a la part de dalt del mateix. Per sort no va arribar a ser una refusada i la teula del salt no es va moure de lloc. Com la resta va anar impecable encara va acabar en novè lloc sense cap penalització.

En la mànega d’agility en Jordi va anar a per totes i va fer un recorregut impecable. Quan va sortir va marcar el millor temps fins al moment (amb diferència) i això va posar encara més pressió als que anaven per davant. Ens havíem fet una llista amb els quinze primers i anàvem calculant com anava la cosa. Alguns van cometre algun error o van fer la pista més lenta fins que una noia d'Itàlia, que anava en cinquè lloc, va fer una pista també molt bona i semblava que podria quedar, per molt poc, per davant de la Gamma. Altres equips, fins i tot en Bad Boy quart al jumping d’aquest darrer mundial, van cometre algun error ... El darrer competidor, era en Renaud que amb en Demeter portava un bon avantatge de la primera mànega. Va optar per una conducció conservadora que li va permetre fer el zero i emportar-se el campionat. Veient els temps, però, varem veure que, fins i tot assegurant el recorregut, també havia guanyat aquesta mànega. Al final en Jordi i la Gamma van ser tercers en la mànega d'agility i tercers en la final. Tot un èxit per aquesta jove parella.

201211_Shetland_Podi_Sheltiberia201211_Shetland_GammaDiumenge hi havia la competició per equips. L’any passat varem fer equip amb en Luis Narciso i la Sofia Nolasco de Portugal (l’equip Sheltiberia). Aquest any, en que teníem més gossos, hem pogut fer dos equips complementant-lo amb la Reme d’Alacant i la Macu de Cuenca i hem fet dos equips: el Sheltiberia i el Sheltiberia junior on corrien els gossos més novells.

L’equip junior ha competit per acumular experiència –era el que s’esperava d’ell- però els grans han fet una actuació brillant. La primera mànega era la d’agility i les primeres en participar va ser la Kenia i la Reme que van fer un zero que ser un primer pas per l’equip. En Luis sortia segon amb la Spicy i va fer una pista rapidíssima però va tombar una teula d’un castell en que calia fer un gir tancat després: tornava la pressió a l’equip. Després li tocava sortir a en Jordi i la Gamma: no només van fer un zero, a més es van permetre fer una petita pausa al balancí i la passarel·la per assegurar bé el contacte. Les darreres en sortir, en ser de categoria mini, eren la Sofia i la Salty que van  fer una pista molt ràpida i sense cap error, aconseguint el tercer zero i arrodonint l’actuació de l’equip. No teníem els resultats i encara mancaven sortir molts equips però, en comptar els tres millors resultats, amb tres zeros teníem una bona base. Havíem vist alguns altres equips amb tres zeros (per exemple un equip italià espectacular) però no el que no sabíem és quans dels 40 equips participants també tenien tres zeros.

El jumping d’equips s’anava disputant després de l’agility i el varem abordar sense saber el nostre lloc a la primera mànega (pensàvem que al voltant del cinquè-setè) però tenint clar que l’objectiu era tornar a fer –com a mínim- tres pistes a zero. Aquest com començaven els mini i la Sofia va fer el jumping sense cap error: primer zero. El primer gos mitjà era la Kenia i va completar la pista sense cap falta, només amb una mica de penalització de temps.  La Spicy no estava del tot fina i va tombar alguna barra de salt ... quedaven en Jordi i la Gamma. Van fer una pistassa i van aconseguir el zero que calia. Era qüestió d’esperar a veure que feia la resta de participants.

Fins al final no varem saber algun resultat parcial: en la mànega d’agility havíem quedat en quart lloc i en la final (informació anticipada per un amic a la taula): tercers. Vàrem haver d’esperar al final per la confirmació però efectivament havíem quedat en tercer lloc, arrodonint així un cap de setmana fantàstic.


FaLang translation system by Faboba