28 jul 12 En Drac i la Gamma han participat a l'Open Europeu 2012 a Suècia

La competició individual consisteix en dues mànegues selectives: un agility i un jumping. En cada mànega passen a la final els 15 primers classificats, en cas que algú quedi seleccionat a les dues mànegues es considera aquella en la que hagi fet millor resultat. A més d’aquests 30 equips és classifica també el millor gos de cada pais.

Selecció per la final individual

La prova ha començat per la mànega d’agility, en categoria mitjana –on participen la Gamma i en Drac- participaven prop de 200 equips i calia situar com a mínim un dels dos gossos entre els 15 primers si es volia que tots dos poguessin arribar a la final.

201207_Open_Drac1201207_Open_Gamma4En Drac ha estat el primer en fer la pista i l’ha completat a bon ritme i sense cap penalització, però el nivell aquí és molt alt i el seu temps ha estat una mica superior al que caldria així doncs li tocava a la Gamma classificar-se entre els 15 primers. Ara bé, quan la Gamma estava ja fent el quiet a la sortida, el jutge ha decidit que era el moment ideal per ajustar la posició del balancí. En Jordi ha tornat cap a la Gamma, que estava a punt d'iniciar la pista, ha sortit de la pista i, al cap d’una estona hi ha tornat. No sabem si aquest canvi de ritual ha afectat a en Jordi o a la Gamma el cert és que han tombat el primer pal i, just després, no han entrat bé al slalom.

Així, doncs, si en Jordi volia passar a la final, havia de quedar entre els 15 primers del jumping. Un cop vist el recorregut la cosa oferia possibilitats, era un recorregut força tècnic i amb una conducció exigent, els que millor els va a en Jordi i la Gamma però també hi havia una pila de coets amb potes i amb una tècnica molt depurada. En Jordi ha sortit sobre el lloc 30 i ha fet una bona pista (bo i que deia que havia perdut un segon en un gir) i sense cap penalització quedant, en aquell moment, en quarta posició provisional això si, quedaven encara més de 150 gossos. Les dues següents hores han estat de patiment continuat, sortosa o disortadament l’organització anava mostrant la classificació provisional a mesura que anaven passant gossos: cinquè, vuitè, onzè (però amb dos gossos al davant que ja havien puntuat en la primera i, per tant, potser no comptaven) ... Al final la Gamma ha quedat en la posició 17 del jumping ... però hi havia quatre gossos per davant que ja s’havien classificat en l’agility però ho havien fet en una posició pitjor que la del jumping i, per tant, potser els comptava el jumping ... Tot plegat molt complicat. Si en Jordi finalment quedava classificat per la final l’Elisenda també ho estava com a millor espanyol ...

201207_Open_Gamma5Hem estat donant-li voltes, assumint que tots dos serien a la final fins que llegit la llista dels seleccionats. Al final en Jordi i la Gamma s’han classificat però no directament: en el jumping han considerat els 16 millors, just abans de la Gamma, i en l’agility els 21. Això ha deixat, contra pronòstic, fora de la final a en Drac.

Final individual

En la mànega final pels gossos mitjans, la pista que ha plantejat el jutge era força retorçada però no especialment complicada. En Jordi i la Gamma eren el primer equip en sortir i han fet una pista espectacular que el públic ha agraït: sense cap penalització, en un bon temps i amb unes zones impecables. Això si, als que la coneixem, ens ha donat la sensació de que la Gamma encara podia córrer una mica més.

Evidentment quan han acabat anaven primers però han calgut més de 15 gossos perquè algú els superés. Però, és clar, en total hi havia 58 gossos que s’havien guanyat el lloc a la final i poc a poc alguns han anat superant a la Gamma que encara haurà de millorar entre dos i tres segons els seus temps a les pistes d’agility per ser competitiva al més alt nivell però que ens ha deixat molt bones sensacions.

201207_Open_Miho1201207_Open_Miho2En les altres categories hem vist molt bons recorreguts en categoria mini sobre una pista molt maca i exigent i en que ha guanyat la Maho, una noia del Japó, germana de l'Ikumi que al 2004 va guanyar el Campionat del Mon del pastor belga al nostre club i amb qui tenim molt bona relació. En estàndar la Silvia Trikman d'Elsovènia ha demostrat, un cop mes, que ja sigui en midi o en estàndar, mentre les pistes tinguin passarel·les cal comptar amb ella.

Prova per equips

En la competició per equips en Jordi i l’Elisenda fan equip amb l’Hugo (el guia de Portugal que portava un cocker negre i que va guanyar a Vilallonga) i amb un border collie mitjà de Brasil. Al igual que en la prova individual hi ha unes proves de selecció (agility i jumping) en que cada gos acumula punts en funció del lloc que ocupa en la classificació de la mànega, considerant-se els tres millors resultats de cada equip per mànega. Aqui calia situar a un parell de gossos de l'equip be en cadascuna de les mànegues per poder passar a la final sobre un únic recorregut d'agility. Diumenge, però, les coses no van anar tan rodades com dissabte i bo i tenir algun bons recorreguts, com el jumping de la Gamma o algun agillity, no en va haber -ni de bon troç- prou com per passar a la final.

Vistos els resultats i considerant a més que estava plovent, varem optar per estalviar-nos l'estona de la final i anticipar cinc o sis horetes la tornada. El cert és que va ser una bona decisió, gràcies a aquelles cinc hores extra hem pogut arribar dimarts a migdia després d'una pila d'hores conduint. Sort que l'autocaravana permet combinar el que uns vagin conduint mentre uns altres dormen comodament i això permet fer trams de conducció continua amb les pauses mínimes.

Tot plegat una bona experiència i l'opció de comparar-se amb els millors referents del Món per veure que cal millorar i com. Ha valgut la pena i l'any vinent, en que serà més a prop, hi tornarem

 


FaLang translation system by Faboba