1 nov 11 La Gamma, amb dos recorreguts d'agility excepcionals, fa podi al Campionat internacional de shetlands amb més de 250 participants de 16 païssos.

sheltiemain1A Leuven, prop de Bruseles, aquest darrer cap de setmana es celebrava la 9ª edició del campionat internacional de shelties, una prova en que han participat més de 250 shetland arribats de 16 païssos.

Els nostres representants eren en Jordi amb la Gamma i en Josep amb la Fosca que formaven l’equip Sheltiberia amb dos amics de Portugal: en Luis amb la Spicy i la Sofia amb la  Salty. Tots ells comptaven amb el suport tècnic i moral de la Neus i la Carme i el "carinyo" de l'Ela i l'Estrip.

201111_Sheltie_Paisatge

201111_Sheltie_PodiGammaDivendres es va fer una competició previa amb una prova Open oberta també a gossos d’altres raçes, i ja varem tenir algunes alegries: la Fosca va quedar en cinquè lloc a la mànega d’agility i la Sofia va quedar tercera.

Dissabte es disputava la prova individual que va començar per un jumping exigent i seguía amb un agility que no es quedava enrera. En la pista d'agility van sortir en primer lloc dos gossos de l’organització que ens van deixar l’autoestima molt baixa: volaven a ras de pista, amb unes zones perfectes i sense fer una passa de mes. Els altres ho teniem, per tant, força complicat.

La Gamma va sortir al cap de pocs gossos i va quadrar una pista impecable, acabant sense cap penalització i en 33,05. Era una molt bona marca, així que varem passar la resta de competició ben pendents del que feia la resta de participants. Hi va haver de tot: guies bons i menys bons, zones bones i menys bones, gossos lents i ràpids … però cap d'ells acabava de superar les marques anteriors. El millor va fer 33,35 sense penalitzar i, per tant, al final en Jordi i la Gamma van acabar en tercer lloc de l’agility. Un resultat excepcional per un equip que encara està consolidant-se.

També la Sofia va fer una actuació excepcional: va acabar el jumping en tercer lloc i va fer un agility impecable fins al darrer salt (en que va caure la barra). Si no hagués estat per aquesta falta hagués pujat al podi conjunt. Cal dir també que hi havia una classificació especial per gossos veterans en que la Fosca va quedar al final en tercer lloc.

Diumenge era la prova per equips i el cert és que, amb el precedent de l’actuació de dissabte, teniem l’esperança de poder fer alguna cosa. Hi participaven 54 equips i la nostra aspiració era acabar entre els 10 primers. Les coses, però, no ens van anar del tot bé i en el primer recorregut, entre uns i altres, varem acumular tres faltes. Sortiem del lloc 34 i, amb una pista molt rápida i no massa complicada, no teniem massa esperances de pujar gaire.

Per complicar-ho encara més, en la mànega d'agility, bo i que Gamma es va tornar a portar com una campiona i va fer el sisè millor recorregut, a vint centèssimes del segon la resta encara varem fer acumular alguna penalització més. No teniem, per tant, gaires expectatives però, bo i això, varem anar seguint amb interés les evolucions dels equips que ens precedien. Hi va haver de tot, però més incidències de les que semblaven previsibles. Al final no varem aconseguir quedar entre els 10 primers, però varem acabar en el lloc 11. Molt més del que esperavem per les nostres pistes.

El viatge, com no, es va complementar amb el coneixement de la cultura local. Les nostres recomanacions: els musclos (imprescindibles), la cerveza Duvel, de doble fermentació i, per experiències més fortes, la Tripple trappist.

201111_Sheltie_EquipL’any vinent la competició es farà a Italia, prop de Milà. Si hem estat capaços d'anar fins a Bèlgica, segur que trobarem el forat per fer una escapada al costat de casa.


FaLang translation system by Faboba