En aquest nivell d'entrada es treballa la relació amb el gos amb exercicis bàsics d'obediència i la introducció de l'agility.

En les primeres sessions (nivell A) la classe es centra més en la relació amb el nostre gos. Es tracta d'aconseguir captar la seva atenció per que pugui caminar al nostre costat sense estar pendent de tot el que hi ha al voltant ni anar-nos estirant cap on ell vol i que aprengui algunes ordres bàsiques com asseure's o estirar-se a terra. En la part d'agility es van introduint els obstacles individualment i es plantegen petites seqüències amb salts o algun túnel per mantenir l'atenció del gos en el seu pas pel circuït. En aquest nivell és normal que nosaltres mateixos haguem de superar els salts al costat del nostre gos.

Passem al nivell B quan ja tenim un cert control sobre el gos al caminar i aquest ha après les instruccions bàsiques d'obediència i sap fer-les si som al seu costat. En aquest nivell les sessions d'obediència son més curtes per que el gos aprofita més el temps i practiquem els exercicis d'espera mantenint una posició i treballant la separació del guia. En agility anem fent seqüències més llargues, ja sense fer nosaltres els obstacles i treballem especialment la zona de contacte de la rampa i els túnels. Podem iniciar els exercicis d'eslàlom obert i, en algun cas, plantejar-nos fer algun tram sense corretja.

El pas entre aquests dos nivells no és rígid, com comparteixen horari de classe els alumnes es distribueixen cada dia segons el seu nivell d'evolució i els exercicis que es vagin a plantejar en aquella sessió.


FaLang translation system by Faboba