Denise (Gold)
Buffet hivern 2014

Alberginies "daurades" al forn

Ingredients: (per 4 persones)

  • 6 a 8 alberginies
  • 250 gr. de formatge gruyere ratllat
  • 1,5 Kg de tomàquet triturat
  • 2 a 3 dents d'all
  • 4 cebes grans
  • 25 cl. de vi negre
  • orenga i farigola
  • sal i pebre
  • oli d'oliva

Preparació:

Rentar i tallar les alberginies en rodanxes (de 5 a 8 milímetres) i espolçar amb una mica de sal

Fregir la ceba en l'oli d'oliva, un cop estigui daurada, afegir-hi el tomàquet triturat. Cuinar-ho a foc mitjà durant uns 15 minuts anant-hi afegint l'orenga, la farigola, el vi negre i les dents d'all picades.

Escalfar el forn a 220 graus.

Esbandir l'alberginia, assecar-la i posar-la en una safata i amb un pinzell posar-hi per sobre oli d'oliva

Posar-ho al forn i comprovar el punt de cocció amb una forquilla.

En una font refractària fer suggesives capes començant amb la salsa de tomàquet, després alberginia, salsa de tomàquet, gruyere ratllat, alberginia ...

Col·locar-ho al forn i quan el gruyere es torni de color marró, treure'l del forn.

Ja està llest !!

 

FaLang translation system by Faboba