Autor: Paqui (Nelly-Laika) Nadal 2009

 

Ingredients:

  • PEIX: rap, lluç o mero sense espines (es poden barrejar). La quantitat de peix dependrà de la quantitat de mandonguilles que es vulguin fer
  • SIPIA o CALAMAR
  • CEBES
  • ALLS
  • 2 OUS
  • FARINA DE GALETA
  • SOFREGIT DE TOMAQUET
  • BROU DE PEIX
  • ESPESSANT MAIZENA

Preparació de les mandonguilles:

  1. Esmicolar el peix, netejar-lo d'espines i triturar-lo
  2. Triturar les cebes i els alls
  3. En un bol barrejar el peix, la ceba, els alls triturats, 2 ous i sal. Remenar bé.
  4. Afegir la farina de galeta poc a poc; la quantitat que admeti fins que veiem que quedi una pasta consistent
  5. Farem boletes i les fregirem (l'oli no ha d'estar excessivament calent) i les rossirem.

Preparació de la sipia:

  1. Netejar la sipia (o calamar) i trossejar-la bén petita
  2. Fer-la en una paella amb oli i a foc lent fins que quedi tova

Elaboració del plat:

  1. En una cassola, ajuntar les mandonguilles fregides i la sipia
  2. Cobrir-ho amb brou de peix i una mica de sofregit de tomàquet
  3. Deixar que faci xup-xup una estoneta ambel foc molt baix
  4. Es pot utilitzar un espessant per fer la salsa més consistent
FaLang translation system by Faboba