TIRAMISU FARCIT DE CAFÉ - Oriol (Trufa) Buffet de Nadal 2006
INGREDIENTS TIRAMISU:
- MASCARPONE 250GRS.
- ROVELLS D’OU 4.
- NATA PER MUNTAR 250CL.
- AMARETTO O CONYAC 50CL.
- SUCRE 150GRS
- GELATINA 4 FULLES.
INGREDIENTS CAFÉ:
- SUCRE 150GRS.
- AIGUA 50CL.
- NESCAFÉ SOLUBLE 2CULLARADES DE POSTRE.
- GLAÇONERA PETITA.
ELABORACIÓ CAFÉ:
POSEM EL SUCRE I L’AIGUA AL FOC FINS QUE ES FACI UN ALMIBAR CONSISTENT I LLAVORS AFEGIM EL NESCAFÉ REMENANT BE. POSEM LA BARREJA EN UNA GLAÇONERA DE PLASTIC QUE FACI GLAÇONS PETITS I HO POSEM AL CONGELADOR. QUANT AIXÒ ESTIGUI CONGELAT FEM EL TIRAMISU.
ELABORACIÓ TIRAMISU:
POSEM ELS ROVELLS D’OU I EL SUCRE AL BANY MARIA I BATEM TOTA L’ESTONA FINS QUE ES TORNI GAIREBÉ BLANC. AL MATEIX TEMPS CALENTEM EL CONYAC I QUAN ESTA CALENT AFEIGIM LES FULLES DE GELATINA PREVIAMENT POSADES EN AIGUA FREDA. BARREJEM ELS ROVELLS BLANQUEJATS AMB EL CONYAT I DESPRES AMB EL FORMATGE MASCARPONE. DEIXEM REPOSAR I MONTEM LA NATA, QUAN LA NATA ESTA GAIREBÉ MUNTADA HI AFEIGIM LA BARREJA ANTERIOR I JA TENIM EL TIRAMISU PREPARAT. UN COP TENIM EL TIRAMISU I EL CAFE POSEM EN UNES FLANERES UNA BASE DE TIRAMISU, UN GLACÓ DE CAFÉ I UN ALTRE COP TIRAMISU PROCURANT QUE EL GLACÓ DE CAFÉ QUEDI AL MIG I POSEM EL CONGELADOR UN HORA APROXIMADAMENT I DESPRÉS A LA NEVERA FINS L’HORA DE MENJAR.