Vilallonga de Ter 2022

202207 Vilallonga RiuAquest any la prova de Vilallonga de Ter tenia diverses novetats. La primera l’us de dues pistes simultànies. Ho hem fet per que més gent pugui pujar a aquesta prova que ens encanta i per reduïr el temps d’espera a la competició. Així els participants, si ho volen, poden gaudir més de l’entorn. L’experiència ha estat un èxit, segons el dia hem fet tots els agility a una pista i després els jumpings a l’altra o, quan era possible els petits han començat per un costat i els grans per l’altra. Això requereix tenir-hi més gent dedicada però creiem que val la pena.

L’altra novetat era l’us del programa FlowAgility per portar la competició. Ens hem llençat a la piscina amb una prova grossa i amb característiques especials però el balanç ha estat molt positiu per la immediatesa de la informació a tots els competidors. No el teniem per la ma però ens n’hem sortit i hem d’agrair molt el suport de l’equip del programa.

202207 Vilallonga DinarMés novetats: la gran final de dissabte amb els millors de cada mànega de dissabte i diumenge. Tot un encert poder gaudir dels recorreguts dels millors (o més encertats) d’aquests dies sobre una pista que donava molt de joc i que va oferir un gran espectacle amb emoció fins al darrer gos i a més també hem descobert un nou speaker. Al final només un guia es va endur la gorra de campió d’aquest any, complementada per obsequis personalitzats per GetSingular i més coses. L’any vinent tornarem a posar en joc la gorra de campió.

Però també hi va haver més novetats com l’estona “migdiada” a les hores de mes calor de dissabte que ens ha permés encetar una nova tradició, el dinar de germanor a la fonda.

Sense ser novetat, cal parlar també dels banys al riu o a la piscina, de les passejades pels boscos del voltant, els àpats previstos o improvisats on solien compartir-se els obsequis als guanyadors de les proves del dia (formatge, fuet i carquinyolis per gentilessa de l’Ajuntament de Vilallonga de Ter) i el dinar de diumenge que ens ofereix també l’Ajuntament.

La de Vilallonga de Ter és una prova que ens exigeix molt: carregar els obstacles, pujar-los, descarregar-los, bellugar els maleits pessos dels tunels …  Per sort hem comptat amb molt d’ajut. Des de la gent que dimecres al acabar les classes ja va deixar els obstacles recollits, els que van anar dijous a la tarda per carregar el camió (no moltes però molt efectius), els que van descarregar divendres al migdia (gràcies als companys d’altres clubs que s’hi van afegir), tots els que diumenge hi van ser per anar recollint-ho tot cap al camió (sort que aquest any podia estar molt més a prop de la pista) i finalment, als que vàren venir al club diumenge al vespre després de la pallissa per descarregar-ho tot i deixar-ho preparat per treballar dilluns (força gent, un luxe). Fins i tot als que ens vàrem oblidar d’avisar per que vinguessin a ajudar.

Ja posats, reconeixer la feina dels competidors que es van passar el dia ajudant i, especialment, dels que vàren venir només per donar un cop de ma … Equip de pista al sol (el més avorrit i incòmode), cronòmetres i ajudants de jutge (sempre pendents), porta (qui marca realment el ritme de la prova), corretges (qui més camina) … Sou molt grans! Tots hem fet el que hem pogut per que fos una prova de 10 i ho hem aconseguit.

Si la prova ha estat un exit a nivell organitzatiu, el mateix podem dir a nivell esportiu.

202207 Vilallonga Kira202207 Vilallonga QuimeraComençant pels preagility de divendres i dissabte, on els més nous s’han afegit a la festa ens han donat bones pistes amb molt bones sensacions. És el cas de la Nena, la Khali, en Zasca, en Grop, en Buddy en Tequeño i la Clowdy.

En grau 1 també teníem el debut de la Tasmanian Devil i la Kira. Totes dues hi van donar tot i no només van anar agafant experiència fora de casa sino que fins i tot es van endur algun podi, com el primer lloc de la Kira.

No era el seu debut, era la seva segona competició, però la Quimera va deixar la seva emprempta, pujant en seguretat a les pistes a mesura que avançava el cap de setmana, aconseguint tres pistes per pujar de grau i podis per exemple un primer lloc en cadascuna de les pistes d’un dia.

202207 Vilallonga ONeil202207 Vilallonga BrisaEn grau 2 teniem a la Lola, Fox, Teniente O’Neil que va fer alguns podiums, Striptease, Lluna també amb pòdium, Cloe, Brisa també amb pòdium. Tots varen fer un gran paper i les pistes no eren fàcils.

En grau 3, Vipper, Fish, Mia, Winter, Loki, Patum Blue, Taxi també varem tenir uns quants pòdiums i amb molt de merit perquè hi havia algunes pistes que eren força complicades.

Fins i tot una gran quantitats dels competidors del club es van classificar per la final.

El resultat un cap de setmana impressionant, en que vàrem acabar cansats però molt orgullosos. Un plaer compartir aquest dies amb tots vosaltres.

Moltissimes gracies a tots per ser com sou i ens veiem l’any vinent al mateix lloc.