S’escurcen les diferències

Com no teniem res millor que fer varem decidir anar a passar el cap de setmana a Madrid i participar a les proves selectives pel mundial i de grau II que es feien a l’IFEMA.

La majoria de nosaltres varem viatjar divendres, aixi dissabte ja estariem una mica mes descansat i amb força per aguantar dos dies sencers de prova. I així dissabte a les 9 del mati ja estavem alla, a punt per passar la inspecció veterinaria i fer una mica de temps fins començar la prova de grau II a les 10. El terra de sorra estava prou be encara que potser massa compactat i teniem força grades per estar tranquilament asseguts i, el més important, en un pavelló a una mica apartat de tot el soroll de la exposició.

201505 CEsp Podi Strip

Grau II de dissabte

Varem començar amb  grau II i amb el jumping L on participava en Bandido a qui no li va anar gaire bé, però no per aixo la Rola es va desanimar, només era el primer contacte amb la pista.

201505 CEsp RolaDespres d’un petit canvi de pista vàrem començar els mitjans la Striptease va sortir amb la velocitat a la que ens te acostumats. Va fer un petit refus, com deia la comentarista i va acabar la pista amb el primer excel·lent de la temporada. Seguidament baixada de pals a mini i l’Ela va fer una pista molt seguida i centrada, quelcom no gaire normal, i només per una errada de la guía per anticiparse va fer una falta al slalom que li va comportar pasar-se de temps.

201505 CEsp Strip201505 CEsp Ela

201505 CEsp BandiMolt rapidament es va canviar la pista pel agility, tots preparats i endavant que aquí varem fer la mateixa per totes les categories. Va començar l’Ela que anava molt ràpida i be fins que va decidir volar a la pasarel·la (quelcom que, pel que sembla, és molt divertit) bo i iaxò va aconseguir el primer “caniquillo” (això si brut) de la temporada. Després van pujar els salt a midi i va ser el torn de la Striptease (a veure si ho arrodonim i aconseguim el doble…) Doncs si, doble excel·lent i tercera al podi. No es pot demanar més per ser la primera prova. Després va ser el torn del Bandi que anava molt ràpid però una relliscada de la Rola el va fer entrar malament al slalom i amb algun pal que va caure ja no va poder fer l’excel·lent.

Després d’això a dinar i a fer temps per començar la selectiva pel campionat del Mon a les tres de la tarda que ja estem apunt d’acabar la temporada. A veure que pasa, quins nervis…

201505 CEsp Podi Sacha

Selectiva de dissabte

Varem començar pel jumping, un recorregut una mica complicat amb el problema afegit que els gossos molt ràpids relliscaven una mica. En aquesta pista en Drac va ser eliminat, cosa que no és gaire usual en ell, seguidament la Sacha va fer molt bona pista i la Gamma tambe va ser eliminada, no començavem gaire be.

201505 CEsp SachaL’agility tambe molt tècnic i en Drac també va ser eliminat per entrar a la boca de túnel que no era. Es estranyissim que en Drac es doblelimini, aquest no era el seu dia. Poc després, la Gamma que estava fent una pista impecable, va fer un refús en un salt molt angulat amb el que no va puntuar. La darrera era la Sacha i li va caure un pal però va fer la pista molt ràpida i, en l’acumulat de les dues mànegues, va acabar segona a la clasificació. Fantàstic! Uns quants punts a la butxaca i, sobre tot, una reducció de distàncies respecte als gossos del davant, els que es classifiquen pel Mundial.

Ara a sopar aviat i a dormir que el diumenge havia de ser un dia molt llarg.

201505 CEsp Podi Drac

Selectiva de diumenge

Diumenge la jornada començava amb la selectiva i estàvem preparats perque fos un gran dia. La primera mànega va ser el jumping i tant en Drac com la Gamma van acabar la pista a zero i a més la Gamma va acabar la primera de la mànega. La Sacha, en canvi, va eliminar-se per entrar al túnel que estava molt “ben situat” i que va fer mal a molts de participants.

La següent mànega era l’agility i per en Drac i la Gamma era important poder fer un excel·lent en aquesta pista per tal de puntuar després en la conjunta ja que, a més d’obtenir força més punts, cal haver puntuat al menys dos cops en l’acumulat de les dues mànegues per poder-se seleccionar pel Campionat del Mon.

La primera en sortir va ser la Sacha i va fer una pista impresionant, llàstima que va caure un pal. Despres en Drac, que tornava a sortir amb la seguretat a la que ens te acostumats. Va fer la pista sense cap error i al final va acabar al podi, sumant la prova selectiva que li cadía per poder qudar seleccionat.

La darrera en sortir -ja que anava primera del jumping- va ser la Gamma que va decidir seguir fent pista ella sola quan en Jordi volia asegurar la zona del balancí amb el que va anar on no tocava i va eliminar-se.

201505 CEsp Drac201505 CEsp Gamma

Ara mateix la Gamma està tercera en la selecció, la Sacha cinquena (però li manca puntuar en una conjunta) i en Drac sisè i al Campionat del Mon hi van els tres primers en individual i els un més per completar l’equip. Tots ells estan amb pocs punts de diferència, també respecte a altres competidors. Es molta pressió però no pasa res encara esta tot obert pel Campionat d’Espanya el 6 i 7 de juny que aquest any conta com una selectiva mes, hem d’anar tope i pensar en positiu.. Endavant nois vosaltres podeu!!

Neus (Ela)