13 oct 14 Dissabte 11 d’octubre, la Sacha, en Bandido, la Gamma, en Drac i en Morgan van col·laborar en una exhibició que organitzava el Club d’Agility Rivalcan del company mundialista d’en Jordi, en Luis Luque.

Els gossos que van participar van demostrar les seves habilitats en un KO, una prova on dos gossos corrent en pistes iguals i al mateix temps i guanya el que acaba de manera més ràpida i efectiva el recorregut. El gos que guanya de cada ronda passa a la següent de manera que cada cop són la meitat de gossos. Les pistes són molt curtes i sense zones per fomentar recorreguts molt ràpids i donen molt ambient, un factor important ja que l’exhibició estava en una fira al carrer.

201410 KO JordiEn Drac va fer la primera ronda amb la Gala, una fantàstica border collie molt ràpida, va aconseguir guanyar-la gràcies a que la velocitat de la gossa va fer que improvises un salt que no tocava i s’eliminés. En la segona ronda, també li va tocar enfrontar-se a una border, la Nuwa, que va fer la pista més veloçment però tirant algun pal el que va tornar a donar la victòria a en Drac. En la tercera ronda, va tornar a enfrontar-se a un border, en Finn i aquest cop la sort no va acompanyar al petit cocker, tots dos gossos van fer la pista impecable però en Drac va ser més lent i ja va quedar eliminat de les rondes del KO, tot i això, l’Elisenda estava molt contenta de que hagués arribat fins aquell punt.

En Bandido, va córrer amb en Paco i en la primera ronda es va enfrontar a en Beep, un border collie que porta poc més que en Bandi competint. Els dos novells ho van fer molt bé però el nostre PDAE amb perilla va ser més ràpid classificant-se per la ronda següent. El següent contrincant, la Runa, era una border collie experimentada i mundialista d’aquest últim any. En Bandi va córrer molt però tot i que va casi atrapar-la, durant el recorregut va tirar 3 pals i va quedar eliminat del KO. Enhorabona Bandi, si t’ha d’eliminar algú, que sigui la Runa!

La seva germana gran, la Sacha, va començar enfrontant-se a en Wind, un gran border collie de Lleida, aquest va tenir problemes amb l’eslàlom que va poder recuperar fàcilment, però atrapar a la Sacha no és fàcil i va ser ella qui va passar a la següent ronda. En segona ronda, la seva contrincant era la Beauty, una joveneta border collie de Reus que va començar molt ràpida la pista però va tenir problemes en la seqüència del mig de la pista; la Sacha no sols és ràpida sinó també segura i va acabar sense problemes el recorregut classificant-se per la següent ronda. Per variar una mica, aquest cop el contrincant no era un border, sinó una maquíssima mallinois, la Dela, d’en Luis Luque. Les dues gosses anàven molt ràpides però cap al final de la pista la Sacha va passar de llarg un salt i va guanyar la Dela. La nostra Sacha va demostrar estar a l’alçada de gossos molt experts i es que en velocitat és difícil superar-la.

Per últim tenim la Gamma  i en Morgan, que es van enfrontar a la primera ronda. Teníem en Jordi una mica espantat perquè el dobermann no el superés però s’oblidava que en Morgan sempre ha sigut especial i va decidir fer la pista que ell volia donant-li temps a la Gamma a acabar el recorregut, llavors ja va decidir fer la pista que l’Elisenda li indicava. Tot i eliminar-se a la primera ronda, va fer el quiet o sigui que la cosa no va ser un desastre. Seguidament, la nostre mundialista va córrer contra en Beep, el border collie que també havia competit contra en Bandido i el va eliminar ja que aquest va anar a visitar el jutge en mig de pista perdent temps. La tercera ronda no semblava fàcil, la Gamma contra la Runa, la border que havia eliminat a la Sacha. Totes dues eren gosses de nivell ja que han sigut companyes en aquest últim mundial i van córrer les pistes a la par però per cronòmetre vam saber que havia sigut més ràpida la Gamma.. En quarta ronda les coses funcionaven diferent, ja eren les finals i les parelles de gossos no guanyaven en un sol recorregut, passava el millor de tres. La Gamma i en Jordi es van enfrontar a la mallinois Dela i en Luis, un bon duel de nou però totes dues gosses es van eliminar al final del recorregut per tant, aquesta ronda no comptava. Quan van repetir, va guanyar la Gamma però el següent recorregut el va guanyar la Dela. Empatades i ja a la final, els guies van sortir a per totes i la Gamma va passar pel costat un dels salts eliminant-se i donant-li el pas a la següent ronda a la Dela que va acabar guanyant la competició.

El KO és una modalitat que tot i que no dona cap punt per competicions estatals o autonòmiques, permet disfrutar de la competitivitat amb altres guies d’una manera molt sana i t’ho passes bé amb el teu gos d’una forma més relaxada que en les competicions oficials. En Jordi i la Gamma van quedar tercers en el podi darrere en Luis i la Dela , i en Marc i la Rinoa, i davant de la Rachel i en Finn. Tots els guies ens ho vam passar molt bé i al finalitzar la prova els participants vam ser convidats a prendre algo en un bar pel club organitzador.

Elisenda (Drac/Morgan)


FaLang translation system by Faboba