L’equip català guanya la Nations Cup

201408 KCFestival Podi NationsAmb 1500 gossos inscrits, quinze pistes simultànies, participants de molts països i vàries finals, el International Festival del Kennel Club britànic –que aquest any celebra la seva desena edició- és una d’aquelles proves que mirem de no perdre’ns.

L’aproximació

Aquest any, per primer cop, el Festival es disputava en quatre dies pel que vàrem haver de sortir una mica abans de l’habitual. Però ho vàrem aprofitar per sortir encara més aviat i així poder fer turisme durant la pujada. Aquest any tocaven els castells del Loire amb un parell d’incursions a museus sobre dos personatges clau en la història moderna: en Leonardo da Vinci i en Tintin. Tot plegat una experiència molt recomanable.

Després del turisme, nit a Calais i, un cop superats els sempre impredictibles tràmits per entrar els gossos al Regne Unit, una estona de tren sota el canal de la mànega i ja érem a Anglaterra.

Encara vàrem tenir temps d’una visita turística abans de fer nit a l’hotel al costat del lloc on es disputava el Festival.

Trofeu International Special

La competició començava dijous i en cadascuna de les pistes es disputaven, una darrera l’altra, una gran quantitat de proves. Potser el més destacat de dijous era el torneig internacional reservat als gossos de grau III del que aquí en diuen oversea, és a dir, la resta del mon a banda de les illes britàniques. Per accedir-hi al trofeu s’havia de qualificar sobre una pista d’agility i una de jumping.

L’Elisenda i en Drac ho van clavar i van fer dos recorreguts de classificació impecables amb el que van passar a la final com a millor classificat d’entre tots els internacionals. En Jordi i la Gamma, en canvi, bo i un jumping espectacular en el seu estil habitual, van fer algunes tonteries –tots dos- en l’agility pel que no van classificar-se per aquesta final.

El dijous va tancar-se amb aquesta final sobre una mànega d’agility on en Drac va quedar al final classificat en sisè lloc.

201408 KCFestival Strip

 

Novice cup

La Novice Cup és una final reservada als gossos que a casa serien de grau II.

La Carme i la Striptease dijous van ser les millors del club ja que van fer a zero les dues mànegues classificatòries per la Novice cup i, a més, van quedar en desè lloc en una prova de 190 gossos conjunta del que a casa seria grau II i III (a Anglaterra prova combinada de graus 5, 6 i 7).

Dissabte, però, en la final del Novice cup la Striptease va tenir algun problema amb un balancí més lent de l’habitual amb el que va acabar en vuitè lloc.

L’Ela i en Morgan també competien en aquesta categoria però no van classificar-se. L’Ela també va tenir problemes amb el balancí i en Morgan va fer pistes l’agility molt pendent de l’Elisenda però amb alguna confusió en el recorregut.

201408 KCFestival Ela

Altres competicions

Al llarg dels quatre dies de competició les classificatòries i les finals es combinen amb altres proves “normals” vàlides per si mateixes.

En aquestes proves divendres l’Ela va recuperar-se dels problemes del balancí i va anar fent pistes a zero i cada cop més ràpides fins arribar a obtenir trofeus en algun agility. En Morgan va seguir treballant els quiets a l’inici (força bé), les zones (així així) i el final del recorregut (molt bé). La Striptease va tornar a fer bones pistes, amb trofeus per un tercer, dos cinquens i un sisè lloc, en Drac va seguir fent zeros tot divendres i, ni que dissabte va tombar algun pal, va recuperar la forma diumenge arribant a fer podi en una pista jutjada per en Nick Robson (el jutge que vàrem tenir al Cànic per Carnestoltes).

En Jordi i la Gamma per fi van recuperar la seva inspiració i dissabte, a banda d’altres resultats, van guanyar una prova d’agility i una de jumping, aconseguint així, en una sola tarda, dos dels quatre podis que li caldrien per passar al màxim grau de competició al Regne Unit. A banda, en Jordi va fer una pista sota la pluja amb en Donald, un border collie novell de la Christine Robson, el que ens va fer passar una bona estona a tots plegats.

201408 KCFestival Donald201408 KCFestival Morgan

201408 KCFestival Drac5

British Open

El British Open és la gran final individual, es disputa diumenge i s’hi seleccionen sobre un agility i un jumping els quinze millors classificats de cada categoria i el millor de cada país. Després de les dues mànegues de selecció van aconseguir passar a aquesta final l’Elisenda amb en Drac i en Jordi amb la Gamma.

L’Elisenda i en Drac van sortir primeres a la final i van fer la pista sense cap error, quedant al final en vuitè lloc. En Jordi i la Gamma van sortir poc després però bo i fer una pista rapidíssima (segon millor temps) van penalitzar a la baixada de la passarel·la amb el que van quedar fora del llocs destacats.

201408 KCFestival Runa

Nations Cup

La Nations cup és una prova de relleus per equips de tres gossos que representen al seu país i fa dos anys en categoria midi la va guanyar l’equip català format per en Jordi amb la Gamma, l’Albert amb la Menta i la Núria amb la Hanna. Aquest any els nostres representants eren en Jordi amb la Gamma, l’Elisenda amb en Drac i en Marc, del club La Daga, amb en Zeus.

Diumenge era el dia de la gran final però també era un dia en que hi havia una predicció meteorològica molt variable (“from bad to terrible”) gràcies a l’afectació de l’huracà Bertha que va passar per la costa est dels Estats Units. El dia va presentar una amplia variació del conegut temps britànic amb pluja, molta pluja, vents intensos, una mica de sol, pluja torrencial, llamps i més pluja acabant la tarda amb solet i una temperatura molt agradable. En dues ocasions va haver-se de suspendre tot el concurs sense que estigués clar si es podria reprendre però, aprofitant els forats entre pluges, es va poder anar fent.

La Nations cup és disputa sobre dos recorreguts. Després del de jumping, gràcies a tres pistes a zero, els nostres representants estaven classificats en segon lloc.

201408 KCFestival Gamma

En un agility sota la pluja, el nostre equip va tenir dues penalitzacions: una refusada i una zona de contacte … Però la resta tampoc ho fer gaire millor. Al final vàrem guanyar la mànega d’agility i, per tant, també la copa de les nacions que, dos anys després, torna a Catalunya.

201408 KCFestival Alex JordiAmb el regust d’aquest premi,  l’equip del Cànic va encadenar amb una altra setmana de competicions per Anglaterra i la resta d’equip català va iniciar el retorn cap a casa. Enhorabona a tots!