23 jul 14 En el seu debut, a Vilallonga de Ter, la Bimba ja fa un excel·lent a zero en una prova on van debutar també en Sam i la Collie amb una pista explosiva i on van guajyar la Maria i la Dana.

Sempre és un plaer acostar-se a competir a Vilallonga de Ter. Hi ha molta més fresca que a casa, està envoltat de muntanyes on poden fer-se tota mena d'excursions amb els gossos, hi ha pobles interessants per visitar, s'hi menja bé... Per això cada any som una mica més de gent, aquest any hi havia gairebé 80 participants incloent-ne algun de França, de Portugal i, fins i tot, d’Hongria.

201407 Vilallonga Collie201407 Vilallonga BimbaEra també la prova en que debutava en Joan amb la Bimba i en Sam amb la Collie, tots dos guies novells però força preparats que van deixar molt bones impressions entre els assistents.

En Joan va començar amb una pista perfecta d'inici a final, no va tenir cap error i va demostrar-nos que fàcil que pot semblar l'agility. En la segona mànega, però, la pressió d'anar primer de l'anterior es va fer notar i va penalitzar en la pasarel·la. Però ja us podem assegurar que qualsevol competidor signaria ara mateix fer una pista a zero el dia del seu debut i si a més, com va fer en Joan, puja al podi doncs encara millor.

A la Collie no li va fer gaire gràcia que el seu guia s’allunyés d’ella en la sortida i va decidir retallar el camí pel costat del salt i prendre directament el segon. En Sam, però, no està disposat a que la gossa vagi prenent aquesta mena d’iniciatives i, amb molt bon criteri, la va tornar a situar davant la sortida ni que ja estiguessin eliminats. En aquest segon intent van fer una pista impressionant, molt ràpida i acurada que va deixar a tots els participants amb la boca oberta. Això si, en la rampa, ja molt a prop del final, va anar tant ràpida que ni tan sols la vàrem veure passar pel tram descendent. Si teniu un moment us recomanem veure el video del primer recorregut al canal Youtube del Canic.

201407 Vilallonga Podi grau I201407 Vilallonga DanaLes que no debutaven i van aplicar la seva habitual fiabilitat van ser la Maria i la Dana que, sense cap error en la pista i només amb penalització de temps (menys d’un segon en la primera mànega) van endur-se al final el primer lloc en la categoria.

201407 Vilallonga Qumba201407 Vilallonga HippyEn grau II varem tenir de tot una mica. La Mercè i en Hippy van fer un agility impecable i en bon temps però en el jumping van tenir un parell de problemes menors i no van fer l'excel·lent i tampoc amb en Harpo, que no va fer la segona mànega per la calor. En el cas d’en Juanjo i en Qumba, van tenir mala sort a l’agility al tombar el suport d'un salt que havia de repetir-se i quedar, per tant, eliminats però var fer un jumping perfecte i en el temps dels gossos més ràpids del circuit, tota una demostració d’efectivitat.

201407 Vilallonga Ela201407 Vilallonga StripEn midi la Striptease va eliminar-se a l’agility quan després de la rampa va allargar-se fins a un salt de longitud que no tocava però va fer un jumping perfecte, fent el segon millor temps de la vintena de gossos de la seva categoria. L’Ela va fer molt bones pistes però, segons va reconèixer la pròpia Neus, la gossa va tenir penalitzar en les dues pistes quan la seva guia va anticipar-se en el recorregut.

201407 Vilallonga Osito201407 Vilallonga NoaEn mini la Mam i la Noa, que ara hauran de deixar durant un temps l'agility, va arrodonir la seva trajectòria fent un agility a zero al mateix lloc on fa tres anys va fer un agility a zero en el seu debut. En el cas de l'Osito, ni que va tenir problemes al slalom, va guanyar-se al públic per la dedicació que posa en la pista.

201407 Vilallonga Podi G3201407 Vilallonga DracEn grau III en Jordi va seguir treballant les zones de contacte, eliminant-se per tant, i va fer un jumping a zero, tot un clàssic en aquest noi.

Per sort l’Elisenda i en Drac van mantenir la seva fiabilitat amb un doble zero i un segon lloc al podi final.

Fotos: Josep (Fosca) i Ferran (Dana)


FaLang translation system by Faboba