Viure i aprendre amb animals

201407 Susan Josep NeusLa doctora Friedman, tot un referent amb una àmplia experiència en l’anàlisi i modificació de conducta de tota mena d’animals, ha exposat la validesa del mètode científic per avaluar el comportament dels animals enfront a les creences populars al respecte.

Ella analitza la conducta dels animals com una adaptació a partir dels antecedents de l’entorn per aconseguir uns resultats que els siguin profitosos i proposa que ens allunyem de les etiquetes que descriuen els comportaments per centrar-nos en les realitats observables de cada individu i que donem als gossos el control per poder controlar el seu entorn, reforçant les seves actuacions i cercant sempre el mecanisme menys intrussiu en la seva educació.

Ha estat una experiència molt enriquidora, que hem compartint amb tot l’equip d’instructors del club i que aportarà, sens dubte, noves idees i plantejaments en la nostra activitat diària, tant amb els nostres propis gossos com dins dins l’escola.

Han estat moltes hores de viatge i de curs, afegint-hi les posteriors per difondre-ho a nivell de club, però ha valgut la pena.

unlabel-me