La Sacha guanya el Badatunel

201405 Badalona tunel SachaEl Badatunel és una prova oberta on podem veure, no només als equips de competició, sinó també altres equips del club que volen posar-se a prova en un entorn diferent i amb una pista farcida de túnels que pot arribar a ser un malson pels guies. Així, al costat de gossos ja bregats en competició com l’Osito, la Chanel, el Dirk, la Sacha, el Harpo i el Morgan, vam poder veure la Bimba, el Bandido, la Collie i el Gold i, la veritat, costava distingir quins eren de competició i quins estaven encara per estrenar-se.

El jutge va muntar una pista que semblava un exercici de geometria: quatre tunels en U a cada cantonada, quatre tunels rectes en forma de creu al mig de la pista i un altre perdut en un costat per despistar al personal.

Va començar l’Osito, amb moltes ganes i ràpid, anava de fàbula quan el Miquel, tot emocionat, decideix escurçar la pista i es menga amb patates l’últim túnel, eliminant l’Osito que acabava de fer tota una pistassa. Miguel, a menjar cues de pansa! És clar, amb la Channel, ja es sabia la pista i, a més, la gosseta et deixa temps per pensar, amb el que va acabar la pista sense faltes però penalitzant per temps.

Seguidament, en Joan i la Bimba van fer una molt bona pista, després d’un bon quiet, molt ràpida tot i que la Bimba es va passar de llarg un parell de túnels rectes i en Joan va haver de d’esmenar-ho.

En Paco i la Sacha, com no podia ser d’altra manera, van fer tota una exhibició de conducció que els va portar a ser els campions de midi-mini, quelcom totalment merescut.

201405 Badalona tunel Bimba201405 Badalona tunel Morgan En estàndard va començar en Morgan, amb un mini-quiet no gaire ortodox, però amb una pista força continuada en que al guia, en Xavier, a cada túnel la llengua li creixia un pam i havia serioses dubtes que pogués acabar la pista dret, així que en el penúltim túnel, ni ordre “dins” ni històries i el Morgan que passa pel costat del túnel, increïble! Va tocar repetir-lo i acabem la pista amb un refús i el guia demanant oxigen.

201405 Badalona tunel Bandi201405 Badalona tunel CollieEn Paco repetia amb Bandido i va fer una actuació que no tenia res d’envejar a la Sacha, molt bona conducció i cap error. Feia goig de veure’ls!

La Mònica i el Dirk van fer una pista molt seguida i segura, el sol picava fort i la Mònica podia anar per endavant, així que vam veure el que va ser l’únic pivot davant del penúltim túnel, un lloc on tothom normalment arribava destrossat.

La Collie va voler animar el matí, i només començar la pista li fa la traveta al guia i el tira per terra davant del primer túnel. Però ningú no comptava que en Sam és tot un saltimbanqui i que, com qui no vol la cosa, s’aixeca al moment i segueix dirigint com si res, fent una pista rapidíssima que el va col·locar en cinquena posició de la categoria estàndard. Sense la tombarella, segur que hagués fet podi!

201405 Badalona tunel Harpo201405 Badalona Open GoldEl Harpo, conduït per la Mercè va fer també una pista molt seguida i sense faltes, permetent que la Mercè arribés al final abans que el gos, cosa a la que no està acostumada.

La participació del Cànic es va cloure amb el Gold i la Denise. El Gold no es va escapar d’entrada i després va anar fent sense matar-se, tot i que la Denise no parava d’animar-lo. A més, dins dels túnels devia estar fresquet perquè de vegades s’ho pensava dos cops abans de sortir. Tanmateix, i malgrat algun despiste per anar a saludar al públic, va finalitzar el recorregut sense cap més falta que haver “marcat” un parell de túnels.

En resum, victòria de Sacha en midi-mini, cinquè lloc per Collie, setè lloc pel Bandi i onzè pel Morgan, que no està gens malament!

Xavier (Morgan)