FCI World Championship 201329 oct 13 En Jordi hi va fer un bon paper però el protagonista va ser en Fran de l'Almozara que va guanyar en categoria midi

Alguns dels nous amics fets a Sudàfrica       

DSC_4116
DSC_4142
DSC_3502
DSC_3465
DSC_3331
DSC_4052
DSC_3368
DSC_4044
DSC_3485
DSC_4094
DSC_3401
DSC_3298
DSC_3394
DSC_3392
DSC_3504
DSC_3292
DSC_4087
DSC_4139
DSC_4056
DSC_4057
DSC_4083
DSC_3496
DSC_4051
DSC_4059

Com segurament sabreu, en Jordi i en Josep se’n van anar uns dies a Sudàfrica. Diuen que al Campionat del Mon però tenim proves d’altres activitats bo i que, prudentment, no han ensenyat les fotos de les partides de billar, de la bolera, de la festa de la cerveza o de les timbes al voltant d’una (o més) ampolles d’Amarula i una glaçonera plena. Si que reconeixen, però, sortides a una reserva natural (Pilanesberg) a un parc (Lion Park) i una a Soweto cap al vespre on no es van atrevir a treure les càmeres de la bossa.

El cert que anaven al Campionat del Mon que aquest any es disputava a Johannesburg. Es un lloc complicat per fer-hi un campionat d'agility perquè, a més d’estar molt lluny, les condicions d’accés al país amb gossos son molt complicades. Molts hem sentit a en Josep, que s’encarregava de l’organització del viatge, donant-se importància sobre el complicat que era ... Una mica de raó devia tenir.

En qualsevol cas, després de tots els tràmits, anàlisi i gestions de darrera hora, la selecció espanyola per aquest Campionat del Mon deixava un dilluns al matí els gossos a l’aeroport del Prat per recuperar-los l’endemà al vespre a Johannesburg i començava la seva aventura africana. Aventura que no ho va ser tant gràcies a anar sempre de la ma de la organització del campionat i amb guies del país que els van ajudar a gestionar algun “control” policial, a triar els llocs turístics més adequats i treure’n el màxim profit i a poder visitar llocs als que una persona assenyada ni s’hi hagués acostat.

2013 Cmon SpainPel que fa a l’agility la cosa va començar dijous amb la revisió veterinària i els entrenaments oficials. Divendres a les set del matí s’obria la competició amb una prova open que va anar molt bé per prendre un contacte real amb el terra –que feia un soroll estrany i on els gossos no s’acabaven de trobar a gust- i veure el nivell dels participants d’altres països. En aquesta primera competició cap dels gossos espanyols va tenir massa sort. Per exemple la Gamma no acabava de trobar-se còmoda amb el terra, va caure al intentar un gir només aterrar després d’un salt, se’n va anar en un parell de crides i, fins i tot, va sortir-se a la meitat d’un eslàlom que no li acabava de fer el pes.

Després es va fer la cerimònia d’apertura del Campionat on es notava l’agraïment de l’organització cap als que havien fet l’esforç d’anar fins allà i la sensació dels que hi eren d’estar participant en un moment històric: després de gairebé vint anys, el primer Campionat del Mon fora d’Europa!

2013 Cmon Fran2013 Cmon Podi indivDesprés va començar la prova individual d’agility on en Fran d’en David Molina va fer el millor temps a zero i l’Alma de l’Emilio el tercer. La Gamma va fer la pista a zero, més segura que ens els recorreguts previs però no al 100% i va quedar en vuitè lloc de la mànega i en Marc Rabadà amb en Zeus va penalitzar una mica per temps.  En la prova de mini, en Melendi guiat per en Luis Luque, va fer una pistassa i va ser primer i una mica més enllà, va acabar en Marc amb la Nika. Després de la primera prova tant en midi com en mini teníem un espanyol al davant de la mànega.

En la segona mànega, l’endemà, en David i en Fran van tornar a fer un gran recorregut, guanyant la mànega i, per tant, proclamant-se Campió del Mon en categoria midi. L’Emilio i en Jordi no van tenir tanta sort i tots dos van fer falta al mateix lloc: la baixada de la passarel·la on calia cridar enrera el gos i obrir-lo per fer un salt per darrera. Al final van quedar en sisena i setena posició seguits, just al darrera, per en Zeus.

En mini, amb una pista diferent, en Melendi va tenir mala sort al mateix punt: va penalitzar a la baixada de la pasarel·la amb el que al final, bo i haver fer uns recorreguts molt més ràpids que qui va guanyar, va acabar en cinquena posició.

2013 Cmon Podi equipEn la prova per equips teníem molta fe en els nostres representants en midi. Un equip amb la Gamma, en Fran, l’Alma i en Zeus podia fer molt de mal. Al primer recorregut, però, ens varem desinflar: l’Alma es va eliminar per fer un salt al revés i en Zeus per problemes al slalom i un refús posterior. Amb un gos eliminat (només comptaven els tres millors dels quatre) ja no teníem gaires opcions a podi. Ho varem lluitar, però, i, de fet, varem fer el segon millor recorregut d’agility, el que ens va permetre pujar al podi de la mànega d'agility però, al final, només varem quedar en quart lloc a la classificació final.

2013 Cmon Equip

En resum una gran festa de l’agility, amb molta implicació dels participants i organització ni que aquesta, en alguns aspectes, es va veure desbordada. Una gran experiència per la nostra memòria agilitista, un campió del Mon espanyol i, com ja està seleccionat directament pel proper Mundial, una plaça més disponible pel campionat de Luxemburg 2014. Ara toca començar de nou per poder repetir o fins i tot millorar aquesta actuació!


FaLang translation system by Faboba