7 jul 13 En la prova solidària contra l'escleròsi múltiple, la Pilar i l'Stuart han fet podi en iniciació i en Rufo i en Drac, amb guies diferents dels habituals, ho han fet en la prova open.

La tarda del dissabte ens vàrem juntar uns quants del Cànic per particpar d'aquest Open solidari: gossos-guies que encara estan en fase d'aprenentatge, d'altres ja en competició i alguns dels consagrats amb el repte de portar guies digue'm-ne "no habituals".

201307 Esclerosi podi StuartEl jumping especial pels no iniciats va ser plantejat per la jutjessa -la Maria LLuïsa del Cornellà- com una pista oberta, sense eslàlom i amb túnels per donar i vendre, 'havia de còrrer si volies guanyar. Primer va sortir el Miguel amb la Channel, amb un "quiet" una mica "sui-generis" però acabant la pista sense cap falta. Després la Pilar ens va animar amb una pista molt ràpida i sense faltes de l'Stuart que li va valer un segon lloc al podi, totalment merescut. En Dani amb la Roma, que vol fer-nos oblidar en Rufo (no podrà!), també va fer una pista molt ràpida i segura, amb només un refús en un túnel. Vanessa va treure una "iniciada" Dharma que va fer una pista molt digna. Rola, tota energia ella, amb Bandido, van fer també una pista rapidíssima, tant és que Rola va caure de cul en un túnel provocant un refús que els va relegar a la 4ª posició final, quedant-se a un pél del podi. Però, com ja és habitual, el Cànic va pujar al podi de la mà del tàndem Pilar-Stuart.

A tot això ja es feia de nit, i tots ens temíem que acabaríem fent vivac al Parc de Can Mercader, quan va començar el jumping per la resta de participants, on teníem les parelles Sacha-Francisco, Osito-Miguel, Rufo-Dani, Dirk-Mònica, Sugar-Vanessa i Drac-Xavier. A destacar que Vanessa, amb un "mono" de pista tremendo, també va còrrer amb la Cora, la gosseta de la seva sogra: això és tenir vista, tú sí que saps quedar bé!. En Paco, com ens té acostumats, va plantejar una pista "a tope" amb la Sacha, però un error  a l'enviar Sacha a la boca errònia d'un túnel els va eliminar, tot i que van continuar fent la pista amb una marca excel·lent. En Drac, un cop recuperat de la sorpresa inicial de no comptar amb l'Elisenda, va fer un jumping molt bó fins l'eslàlom, on va pensar que era el Xavier qui l'havia de fer i se'n va sortir. Un cop convençut que l'havia de fer ell, va acabar el recorregut de manera impecable, tot acumular la falta i un refús de l'eslàlom. Osito va tenir un bon començament, ràpid i segur, la cosa pintava bé, però ahir era el dia de posar a prova la paciència de Miguel, i va decidir que l'eslàlom del Cornellà no es merexia ni fer-li cas, tot i que Miguel va aconseguir que a la fi el fes, però ja s'havien eliminat. El Rufo, amb la versió jove del José Peris, va ser el fenómeno que tots coneixem i admirem, marcant una pista a zero amb una conducció molt segura d'en Dani. Vanessa amb la Sugar també va fer un molt bon jumping, a zero, quedant-se molt ben col·locada per la ronda final. En Dirk, que no li agrada saltar el "crono", va fer un refús de sortida, algún problemilla als pals i un altre refús en la part final.

201307 Esclerosi podi Drac201307 Esclerosi podi RufoA la ronda d'agility, la Maria LLuïsa va pensar que seria una bona idea que s'entrés als túnels pel lloc oposat al normal i que la pasarel·la amb dos túnels-trampa era cosa molt guai, cosa que van comprovar molts participants. Però amb els del Cànic no va poder: ningú no va "picar". El primer a sortir va ser Osito, que va tornar a topar amb l'eslalom per desesperació de Miguel, eliminant-se després per acumulació de refusos. Després va sortir Rufo, amb en Dani, fent una pista perfecta, a zero, que ja ens feia ensumar "podi". Al José, a la grada, se li queia la baba. En midi ja teniem la Sacha i el Francisco disposats a menjar-se el món, i van estar a punt de fer-ho, si no fos per fer un salt que no tocava quan ja havien superat -amb nota- totes les trampes de la pista. En Drac aquesta vegada va donar les instrucciones precises al guia i el Xavier ja no es va ficar pel mig, de manera que va poder fer un agility de pel·lícula sense cap falta. Els nostres estàndars no van tenir sort: el Dirk va tornar a passar de costat el primer salt i després li van marcar un parell més de refusos que el van eliminar. Vanessa que, amb la Sugar sortia molt ben posicionada, va tenir una mala sortida amb un refús que ja la va condicionar. Un altre refús a pals i un altre a la recta final els van eliminar, tot i que fa goig veure l'ànim que posa la Sugar en pista.

Eren les dues de la nit quan es feia el lliurament dels premis on també el Cànic va ser present: un merescudíssim segon lloc per Rufo-Dani en categoria mini i un tercer lloc per Drac-Xavier en categoria midi, amb la majoria dels participants que ja havíen desfilat hores abans. En resum, jornada solidària, molta participació i esperem que força ingressos per la lluita contra l'Esclerosi, també amb l'ajuda de gossos com l'Ela que bo i no participar van inscriure's, bon ambient dins i fóra de la pista, i el Cànic sempre entre els millors.

Xavier (Drac)


FaLang translation system by Faboba