27 mai 13 Al Campionat d'Espanya hem quedat, en dues proves, a un pas del podi (Chula quarta i Drac cinquè) i ho hem viscut intensament

201305 CESP Ambient1

Ha estat tot un any d’esforços per aconseguir classificar-se pel Campionat d’Espanya i, finalment, ja ha arribat i ja l’hem passat. Hem vingut a Madrid amb un bon equip de competidors i un immillorable equip de suport, no ens podia anar malament i no ens ha anat malament, encara que haguéssim preferit tenir una mica més de sort amb els resultats. Anem, però, pas a pas.

Divendres

Sortida al matí o a primera hora de la tarda els que s’ho podien combinar, sis-set horetes de viatge i ja erem a Alcobendas, a un pas del IFEMA on es feia el Campionat. Varem arribar, si fa no fa, tots a una hora similar pel que varem aprofitar per anar a sopar tots junts. L'endemà ben aviat ja estàvem esmorzant i a punt de marxa bo i que amb un primer ensurt: la Montse tenia un fort mal d'esquena i no es veia corrent amb la Nit. Sort que en el món de l'agility tenim de tot, també bons massagistes, i ha aconseguit anar gestionant-ho al llarg del cap de setmana.

Trofeu interclubs

201305 CESP Chula 201305 CESP Nit

Dissabte la prova per equips va començar força bé. En la mànega de jumping, el jutge, va plantejar uns recorreguts molt ràpids on varem fer quatre recorreguts a zero molt efectius i això ens va permetre, fins i tot, seleccionar els tres millors temps i classificar-nos en un còmode tercer lloc a un segon del segon.

A l’hora de l’agility, però, la cosa no va anar tan bé. Bo i que la pista que va plantejar la jutge francesa era maca, qui més qui menys va tenir un refús i encara varem tenir sort que tres gossos completessin el recorregut. En aquesta segona mànega varem acabar en setè lloc i amb això ja ens varem allunyar del calaix en la suma de les dues mànegues.

Jumping especial

201305 CESP Taca201305 CESP Ambient3

Aquest any el Campionat incorporava una mànega de jumping especial per gent que tenia alguns punts pel Campionat però que no havia aconseguit classificar-se. Creiem que és una bona idea. En aquesta mànega han pogut córrer l’Anna i la Taca que venien per donar-nos suport i que així han pogut fer un tastet del Campionat. El cert és que han fet un recorregut molt característic: ràpid,amb alguna relliscada al no estar acostumades a la gespa artificial que va provocar una refusada a l’entrada del slalom. Bo i això una pista excel·lent.

Campionat individual

201305 CESP Drac

Dissabte es disputava ja el jumping individual pels gossos mitjans. L’Elisenda i en Drac van fer un jumping molt ràpid sense cap errada i van quedar en sisè lloc, un molt bon punt de partida per la mànega de l’endemà. En Jordi va sortir molt fort però al cap de poc, en un salt que venia seguit d’un gir va voler obrir una mica la trajectòria de la gossa per ajustar-se més a la sortida i la Gamma va creure que calia fer-lo en sentit contrari, quedant-nos així sense una de les nostres millors cartes pel podi.

201305 CESP Ambient2Diumenge, continuava la prova que, per cert, hem pogut seguir des d’un lloc molt millor que dissabte gràcies a les indicacións d’uns companys que controlaven el lloc com si fos casa seva. La primera mànega ha estat el jumping de mini on l’Isma ha fet una pista molt ràpida quedant setè lloc. La Nit, en canvi, no ha tingut gaire sort.

201305 CESP Gamma En el segon recorregut en Jordi sortia a guanyar –com a mínim- la mànega. Ha fet una conducció molt atrevida, ha acabat sense cap error i al final ha quedat segon en la mànega. En Drac sortia més tard i ha fet un agility impecable i molt efectiu. Ha millorat la seva marca de partida però, al final, ha quedat en cinquè lloc, a un pas del podi.

201305 CESP Ambient5En mini la Montse i la Nit han tingut algun entrebanc però l’Isma fet una pista perfecta, amb unes zones molt bones i a molta velocitat.També en el seu cas estava clar que millorarien la marca del jumping. Al final han quedat en quarta posició, un pèl més endarrera del que hauríem volgut i del que creiem que es mereix.

Sensacions

201305 CESP Ambient6La primera: que ha estat una festa. Llarga i cansada com son algunes festes però que t’enganxa, sobre tot a les segones mànegues, a mesura que els gossos que surten son cada cop millors i amb més possibilitats.

La segona: agrair el suport de la gent que ens ha acompanyat: Ana, Fernando, Xavier, Josep, Susanna i, com no, Neus i Josep; també dels que ens han vingut a veure: Paco, Rola, Lorena, Alba; dels que heu trucat, heu anat enviat whats up o responent els tuits i dels molts amics d'altres zones, fins i tot familia, als que retrobem, com a mínim. un cop a l'any.

La tercera: l’emotiva: com cada any alguns gossos es retiren, algun gos ha faltat i els guies i companys ho fan notar. Hi ha hagut qui ha escrit un text que han llegit mentre el gos feia la pista, qui ha enviat ell mateix una gravació, algú a qui li han escrit sense que ho sapigués ... Tot plegat, junt amb les mostres d’afecte dels companys del club, algun regal d’homenatge o fins i tot un guia que ho ha celebrat fent ell mateix una tombarella a través d’un salt han provocat més d’una llagrimeta entre els assistents.

201305_CESP_Equip_1
201305_CESP_Equip_2
201305_CESP_Equip_1
201305_CESP_Equip_2

Nosaltres també hauríem volgut ser més: en José i en Rufo, que van ser els primers en classificar-se ja fa mesos no han pogut venir, per ells ha anat un homenatge especial. Però també ens manca la Coma, algun dels molts pastors de Brie, algun gos d’aigües més, goldens, labradors, setters ...un equip d’estàndard, més minis i midis per fer dos equips... L’any vinent hem de ser més del doble que aquest!

La tornada

El camí de tornada és sempre molt més llarg que el d’anada (a no ser que portis el pes d’afegit d’un trofeu). Aquest cop però, al poc de sortir, hem pogut gaudir d’una contundent pedregada que ha deixat una gruixuda capa de gel sobre la carretera, clapes de gel al vidre que els neteja-parabrises no podien fer fora (acabaven passant per sobre), cotxes aturats en qualsevol lloc i una sensació d’aventura al anar seguint les roderes d’un camió, treient les clapes de neu del parabrises per la finestra i sense voler aturar-nos per si de cas després no podíem tornar a posar-nos en marxa. Creieu que exagerem i que a finals de maig no potser que trobem a faltar les cadenes (que, per cert, si que portàvem)? Mireu-vos el vídeo i decidiu vosaltres mateixos però ja us avisem que les escenes més “fortes” han estat suprimides.

I, ja que parlem de videos, ja sabeu que teniu totes les gravacions d'aquest Campionat al m youtube Canal Youtube del club


FaLang translation system by Faboba