Darreres noticies relacionades amb l'activitat del club

Per educar el nostre gos hem de començar per entendre nosaltres moltes coses. L'eina de base són els cursos regulars d'obediència i agility on s'aprèn tant del que practiquem com del que veiem fer als altres i els grups de socialització i educació bàsica per a cadells.

Aquest treball es manté a mesura que progressem fins i tot per aquells que estan competint i es complementa amb les xerrades i seminaris que anem fent amb els millors especialistes.

En els cursos d'educació bàsica s'apliquen els principis d'ensinistrament caní en positiu com a primera opció en la relació amb el nostre gos. Combinem, des del primer moment, l'ensinistrament del gos en obediència amb la pràctica de l'agility com una forma d'educar el nostre gos en un entorn menys restrictiu.

El treball és fa en grup amb el que podem contrastar la nostra experiència i evolució amb la dels nostres companys i sempre es compta, tant en obediència com en agility, amb l'atenció d'un instructor que ens va exposant els exercicis i dirigeix la nostra actuació.

Hi ha diversos grups de treball (fins a 7 nivells) en el que es progresa en funció de l'evolució de cada parella gos-guia amb el que aconseguim treballar sempre en un nivell adequat al nostre progrés sense estar condicionat per cursos de durada establerta.

Disposeu de múltiples horaris de classe: als matins, tardes, dissabtes ... que us permeten organitzar-vos l'assistència a les classes segons més us convingui. En cas que us convingui també es poden fer classes individuals, fins i tot a domicili o fer sessions d'aprenentatge o de terapia específiques.

Si ens preocupa com educar el nostre cadell, el grup de cadells proporciona una base fonamental pel correcte desenvolupament futur del nostre gos.

La socialització amb altres cadells és un primer pas per tal de consolidar una relació d'iguals amb la resta de congèneres. Els ajuda a perfeccionar el seu llenguatge corporal aixi com a l'exercici de les senyals de calma i és fonamental per la consolidació de l'etapa d'autonomia.

En les classes per cadells es treballa, mitjançant el joc, tant l'educació del cadell i la seva adaptació a estímuls diversos com la pràctica d'exercicis en coordinació amb el seu guia que reforcen el vincle entre ells.

En aquest grup es treballen diverses habilitats canines, començant per exercicis individuals com donar voltes sobre ell mateix, al voltant del guia, tombarelles, passar entre les cames del guia, salts en l'aire ... Aquestes activitats permeten mantenir actiu al nostre gos, ens donen més opcions per treballar a qualsevol lloc i ens ajuden a mantenir-nos actius i connectats amb el nostre gos.

Els més atrevits poden combinar aquests moviments dins de coreografies complexes i fins i tot adequant-se a una música. Per altra banda també es treballen coreografies en grup amb diversos gossos.

Treballar les habilitats amb el nostre gos sempre és recomanable i entretingut. Si se us dona bé i us atreviu a amb les coreografies ja és per treure's el barret.

Fer xerrades i seminaris amb els millors especialistes en educació i agility ens permet mantenir-nos actualitzats i millorar la nostra tècnica contrastant-la amb les darreres tendències. Hi ha tres grans grups d'activitats

  • Cursos periòdics: d'ensinistrament en positiu, de treball amb clicker o de formació per cadells.
  • Xerrades d'especialistes: en nutrició, en activitat física del gos, en tècniques de relaxació...
  • Seminaris: amb sessions de formació i entrenament amb reconeguts especialistes del mon de l'agility

Educar els nostres gossos és una de les finalitats de l'escola canina però, realment, hi ha molt més. Per nosaltres és molt important que el club sigui un espai agradable de relació entre tots; volem trobar-nos-hi a gust i això vol dir que cerquem l'ocasió per anar fent àpats, excursions o tota mena d'activitats complementàries on, a més, els gossos poden relacionar-se entre si en un entorn més lliure.

Amb els gossos fem excursions on poden gaudir en plena llibertat del passeig i la relació amb els seus col·legues o aprofitem estones abans o després de les competicions -quan podem combinar-ho- per fer alguna passejada llarga amb ells.

Fem, però, també altres activitats sense ells. També hi tenim dret i fer una sortida a cavall o anar a fer una mica de paintball amb els amics del club és d'allò més divertit.

Per altra banda, les trobades, normalment al voltant d'una taula, ens permeten conèixer millor als nostres companys de grup. N'hi ha dues de clàssiques: el final de la lliga social al mes de juny en que acostumem a fer un berenar-sopar lleuger i el buffet de Hivern, al Gener, en que cadascú porta un plat i mirem de tastar tots els dels altres.

Ens agrada combinar l'aprenentatge més formal i l'activitat física amb un aspecte més lúdic. Les trobades al voltant d'una taula son per nosaltres importants. Veieu algunes de les receptes que hem tastat, ens han agradat i que posem a disposició dels que vulguin repetir-les.

Tenim una gran experiència en l'educació canina. Des de 1989 han éstat més 800 els gossos educats. El nostre equip d'instructors combina els coneixements teòrics i pràctics amb un esperit de dedicació envers l'educació dels nostres companys.

La gent del club és la que determina com som i que podem arribar a fer. Aqui hi ha la foto de la majoria dels que hi som però també hi ha tot un seguit d'antics membres del club que segueixent sent el nostre millor referent.

La gent que ha passat pel club segueix sent el nostre millor referent.

Som una colla de gent i això ha de tenir alguns avantatges. Si us cal un paleta, un jardiner, heu d'organitzar una festa infantil ... Potser algú del club s'hi dedica i ja teniu un primer contacte. Si voleu difondre la vostra activitat, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. amb la informació que calgui.

Històric de noticies sobre el club

Homenatge a tots aquells que han guanyat alguna edició de la lliga social en qualsevol de les seves categories.

Noticies més destacades en l'història del club d'agility Cànic.

Noticies del club d'agility Canic en l'any 2015

Noticies del club d'agility Canic en l'any 2014

Noticies del club d'agility Canic en l'any 2013

Noticies del club d'agility Canic en l'any 2012

Noticies del club d'agility Canic en l'any 2011

Noticies del club d'agility Canic en l'any 2010

Noticies del club d'agility Canic en l'any 2009

La lliga social, que disputem entre nosaltres i per cada nivell, ens permet treballar en condicions de competició i mantenir una sana rivalitat.

Relació de proves disputades en la lliga social i resultats de cada jornada.

Proves selectives pel Campionat del Mon

Comentaris i recomanacions que volem compartir respecte a llibres sobre gossos que hem llegit. S'hi valen tant els llibres 'seriosos' i els grans manuals de comportament com els llibres de jocs o les novel·les, sempre que hi intervinguin gossos

Llibres que ens ajuden a entendre al nostre gos i a relacionar-nos correctament amb ell.
Principis que regeixen el mecanisme d'aprenentatge i idees pràctiques per educar el nostre gos
Mètodes, tècniques d'aprenentatge i exercicis d'agility
Els cadells són especials, és molt important fer-ho bé en aquesta etapa i ens hi dediquem molta atenció
Novel·les protagonitzades o en que tenen un paper destacat els gossos
Altres llibres d'interés
FaLang translation system by Faboba